Android'den yetersiz depolama alanı sorununa son verecek yeni özellik

Yetersiz depolama alanı sorununu tarihe karıştıracak yenilik: Android telefonunuz, iPhone'un da sahip olduğu bu özelliğe yakında kavuşabilir.

Android'den depolama alanı sorununa son verecek özellik

Android telefonunuzda düzenli olarak depolama alanınız tükeniyorsa, yardım yolda: Google, Android uygulamaları için yeni bir otomatik arşivleme özelliğini duyurdu.

Duyurulan yeni özellik, uygulamayı ya da kullanıcı verilerinizi silmeden depolama alanının yaklaşık yüzde 60'ını boşaltmanızı sağlamayı vadediyor. Yeni özelliğin çalışması için geliştiricilerin bu özelliği uygulamalarına eklemeleri gerekecek.

Yeni özellik depolama alanı tükenmiş bir Android cihaza yeni bir uygulama yüklemeye çalıştığınızda karşınıza çıkacak. Seçeneği kabul ederseniz, kullanılmayan tüm uygulamalar yeni uygulamaya yer açmak için otomatik olarak arşivlenecek.

Hangi uygulamaların otomatik olarak arşivlendiğini, uygulamanın orijinal simgesinin üzerinde -aşağıda görebileceğiniz gibi- belirecek bir bulut simgesi yoluyla anlayabileceksiniz. Google, Android'in en seyrek kullandığınız uygulamaları arşivleyerek işe başlayacağını ve böylece yenilerine daha kolay yer açılacağını söylüyor.