Android'e "bilinmeyen numaralar" özelliği geliyor

Google, Android telefonlardaki "Telefon" uygulamasına kullanışlı bir özellik getiriyor. Bu özellik sayesinde artık arayan ve rehberde kayıtlı olmayan bir telefon numarasını hızlıca öğrenebileceksiniz.

Android'e "bilinmeyen numaralar" özelliği geliyor

Artık Android telefonlarda bilinmeyen numaraları kolayca öğrenebileceksiniz. Google'ın üzerinde çalıştığı basit ama kullanışlı bir özellik, arayan ve rehberde kayıtlı olmayan numaraların tek bir düğme ile kime ait olduğunu öğrenmenizi sağlayacak.

Beta sürümünde test edilen Lookup adlı bu özellik, Google Telefon uygulamasına yeni bir arama düğmesi ekliyor. Google Telefon uygulaması Pixel telefonlarda varsayılan olarak kullanılsa da diğer Android sahipleri de bu uygulamayı yükleyebiliyor. Yeni Arama düğmesi, Telefon uygulamasında son aramalardan birine dokunduğunuzda gördüğünüz "Engelle" ve "Geçmiş" gibi diğer seçeneklerle aynı yerde bulunuyor.

Bununla birlikte AssembleDebug, Google'ın Gmail uygulamasının Android sürümüne Gemini e-posta özetleri eklemek için çalıştığını da öne sürdü. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz bu özellik, bir e-postanın konu satırının hemen altında bir düğme olarak yer alacak ve dokunduğunuzda size bir özet sunacak. PiunikaWeb, düğmenin henüz hiçbir şey yapmadığını, ancak Gmail'in üç nokta menüsünde yeni bir Gemini menü seçeneğinin bulunduğunu yazıyor.