Android'in Chrome'una Güvenli Gezinti geldi!

Chrome'un masaüstü sürümünde uzun zamandır bulunan özellik, nihayet Android'e de geldi!

Chrone için önemli yenilik!

Google'ın web tarayıcısı Chrome'un masaüstünde sunduğu önemli işlevlerden bir tanesi, sizi şüpheli sitelerden uzak tutmayı amaçlayan Güveni Gezinti. Mobil cihazlarda bugüne kadar tam anlamıyla sunulmayan bu işlev, yen, Android sürümünde artık varsayılan olarak etkin olacak.

Google'ın yaptığı açıklamaya göre Chrome'un Android sürümü, Güvenli Gezinti işlevini Ayarlar menüsü üzerinden açıp kapamanıza olanak tanıyacak. Google, bu işlevin Google Play Hizmetleri 8.1'in bir parçası olduğunu, işlevi kullanacak ilk uygulamanın Chrome olduğunu söylüyor.

Güvenli Gezinti'den faydalanabilmek için Chrome 46 veya yukarısını kullanıyor olmanız gerekiyor. Chrome'un son sürümü Chrome 47 olduğundan, 46'dan öncesinde kalmış olma ihtimaliniz düşük; yani endişe etmeniz gereken bir durum yok.

Güvenli Gezinti şöyle çalışıyor: Google, ziyaret etmek üzere olduğunuz sitenin içerisinde zararlı olduğunu düşünürse, ekrana kırmızı arka planlı bir uyarı geliyor. Uyarı neredeyse tüm ekranı kapladığından onu yanlışlıkla geçmeniz oldukça zor.

Okuyucu Yorumları