Ankete Göre Gençler iPhone Kullanıyor!

Böyle bir marka sadakati görmek zor: Ankete göre ABD'li gençlerin iPhone tutkusu sınır tanımıyor!

iPhone sadakati üst seviyede

Günümüz gençlerinin, kendilerinden önceki nesillerden daha tutucu olduğunu söyleyenler var. Bu siyasi konuda olmak zorunda değil. Gençler, sanki büyüklerine bakıp da onların dünyayı ne hâle getirdiğine biraz acımayla bakıyor gibiler.

Acaba böyle bir tutuculuk, gençlerin iPhone kullanım oranının her zamankinden fazla olmasını açıklayabilir mi?

Salı günü, yatırım bankası Piper Jaffray iki yılda bir yayınladığı Taking Stock With Teens anketini yayınladı.

Araştırmacılar, 6.000'den fazla ABD'li gence (ortalama yaşları 16.4) neye para harcadıklarını ve hangi markaları çok sevdiklerini sordular. Ve, görünüşe bakılırsa gençlerin tercih ettiği akıllı telefon yine iPhone. Sanki gençler, "O ne, Samsung mu?" der gibiler.

Ankete katılan gençlerin %82'si bir iPhone'ları olduğunu, %84'ü ise sıradaki telefonlarının bir iPhone olacağını söyledi. Bu, pek alışılmadık seviyedeki bir marka sadakati.

Geçtiğimiz Ekim ayında, %72'si iPhone'u olduğunu, %82'si sıradakinin iPhone olacağını söylemişti.

Bu, bugünün gençlerinin sözüne sadık olduğu anlamına mı geliyor?

Apple'ın telefonlarının gençler arasındaki bu popülerliğinde tuhaf bir şeyler var. Sonuçta, Samsung'un internet üzerindeki reklamlarının popülerliği genel olarak Apple'ınkinden daha iyi. Gençler internetteki popüler şeyleri sürekli takip etmiyor mu?

Tabi bir ihtimal de, gençlerin sahip olduğu bu iPhone'ların çoğunun en yeni telefonu kendine isteyen ebeveynleri tarafından onlara verilmiş olması. Yine de, Apple gibi eski bir marka gençler arasında bu seviye popülerlik yakalayabiliyorsa, CEO Tim Cook bundan oldukça memnun olmalı.

Okuyucu Yorumları