Apple, 30 Ekim'de düzenleyeceği "Scary Fast" etkinliğinde neler tanıtacak? Hepsi sızdırıldı!

Apple'ın 30 Ekim'de düzenleyeceği online "Scary Fast" etkinliğinde neler tanıtacağı merakla bekleniyorken, yeni bir sızıntı tanıtılacak her şeyi ortaya koydu.

Apple, "Scary Fast" etkinliğinde neler tanıtacak? Hepsi sızdırıldı!

Apple’ın "Scary Fast" ismiyle düzenleyeceği yeni tanıtım etkinliği Salı günü, Türkiye saati ile 03:00’de gerçekleştirilecek. Ama Mac ürünlerine odaklanacağı söylenilen bu tanıtımda Apple’ın açıklayacağı neredeyse her şey, Bloomberg tarafından sızdırılmış olabilir. Mark Gurman’ın son haberinde, şirketin açıklayabileceği olası ürünler ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Gurman’ın söylediğine göre Apple bu etkinlik sırasında giriş seviyesi 13 inç MacBook Pro’yu tanıtmayacak ve Cupertinolu dev, bu duyuruyu büyük olasılıkla M3’lü 13 inç ve 15 inç MacBook Air ile birlikte daha sonraki bir tarihe saklayacak. Gurman, Apple’ın 30 Ekim etkinliğinde aşağıdaki ürünleri açıklamasını bekliyor...

Üst düzey MacBook Pro modellerine baktığımızda Apple, M2 Pro ve M2 Max MacBook Pro’nun piyasaya sürülmesinin üzerinden on aydan kısa bir süre geçtikten sonra M3 Pro ve M3 Max sürümlerini tanıtacak. Bu cihazlar mevcut modellerle hemen hemen aynı görünse de işlemci tarafında önemli yükseltmelere sahip olacak.

Gurman, Apple’ın M3 Pro çipinin birden fazla versiyonunu test ettiğini söylüyor. Temel sürümlerden birinde 12 ana işlemci çekirdeği (altı yüksek performanslı ve altı yüksek verimli çekirdek) ve grafikleri işlemek için 18 çekirdek bulunuyor. Test edilen başka bir versiyonda ise 10’u yüksek performans, dördü verimlilik ve 30’u grafik çekirdeği olmak üzere 14 ana işlem çekirdeği bulunuyor.

M3 Max için 16 ana işlem çekirdeğine (12’si yüksek performans ve 4’ü verimlilik için) ve 40 grafik puanına sahip bir versiyon mevcut. Ayrıca Apple, RAM tarafında yeni 24 GB ve 48 GB seçenekleriyle güncellenmiş seçenekleri test ediyor.

Bu Apple etkinliğinin bir diğer yıldızı da 24 inçlik iMac olacak. Gurman, cihazın “iç tasarım değişiklikleri ve yenilenmiş bir standı” içereceğini ancak mevcut modellerle benzer renklerle geleceğini söylüyor. Bu bilgisayar, M2 ile aynı sayıda ana işlem çekirdeğine (dördü yüksek performans ve dördü verimlilik için) sahip olan M3 çipiyle sunulacak.

Son olarak Apple, bu etkinlik sırasında Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard aksesuarlarında Lightning bağlantısından vazgeçen ve USB-C bağlantısı sunan yeni seçenekleri tanıtabilir.

Gurman, Apple’ın bu etkinlik sırasında herhangi bir iPad, AirPods veya diğer Mac modellerini tanıtmasını beklemiyor.