Apple'ın AirTag takip rozetleri, tüm önlemlere rağmen giderek daha büyük bir tehlike halini alıyor

Apple’ın minik takip aracı AirTag, alınan yeni önlemlere rağmen kötü amaçlı kişiler tarafından soygun ve kadınları takip amacıyla her geçen gün daha fazla gündeme gelmeye devam ediyor.

Apple'ın AirTag problemi büyüyor

Apple’ın minik takip rozeti olan AirTag, tüm önlemlere rağmen kötü amaçlar için kullanılmaya devam ediyor. ABD'de açıklanan verilere göre hırsızlar tarafından satın alınan AirTag’ler, birkaç ay öncesine göre araba takibi için daha fazla kullanılıyor ve böylece konum takibi yapan hırsızlar otomobili kolaylıkla çalabiliyorlar.

Bugüne kadar ABD genelinde düzinelerce raporda yer alan AirTag soygunları, 8 farklı polis departmanında gündeme gelmiş. Öte yandan AirTag’in yalnızca araba hırsızlığı konusunda değil, aynı zamanda kadınların izlenmesinde de kullanıldığı rapor edilmiş. Bunların yanında rapor edilmeyen vakaların sayısı da akıl kurcalıyor.

Apple, bir süre önce AirTag’ler için yeni önlemleri açıklamış ve sistemi yürürlüğe koymuştu. Ancak ayarların taramanın iPhone sahipleri tarafından manuel olarak yapılmasının gerekmesi işleri zorlaştırıyor.

Şirketin şimdilerde iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 için daha hassas bir AirTag izleme özelliği sunması bekleniyor. Böylece çevrede istenmeyen bir AirTag var ise, iPhone, kullanıcısını net şekilde bilgilendirebilecek.