Apple, Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri İçin Çalışıyor!

Yeni bilgiye göre Apple'ın bir sonraki büyük adımı, artırılmış gerçeklik (AR) alanında olabilir!

Apple'ın aklı gözlükte!

Apple da akıllı gözlük kervanına katılıyor. Gelen haberlere göre Kaliforniyalı şirket, iPhone'a kablosuz olarak bağlanacak ve tüm içerikleri dijital olarak görüntüleyecek bir dijital gözlük üzerinde çalışıyor. Apple'ın bu konudaki çalışması, yalnzca VR değil, aynı zamanda AR, yani Arttırılmış Gerçeklik alanını da kapsıyor. Bilindiği üzere, Microsoft'un HoloLens ile bir hayli yol kat ettiği bu dünyada, Facebook da Oculus VR ile üstünlüğünü koruyor. Akıllardaki soru ise şu: Apple nasıl bir fark yaratacak?

Bu sorunun cevabını almak için elbette çok erken. Ancak tahminler, büyük ölçüde Apple'ın ilk aşamada büyük fark yaratamayacağı yönünde olacaktır. Zira Apple'ın dinamosu iPhone 7 ile artık rakiplerini tekrar eden bir şirket haline geldiği açık.

Tim Cook'un açıklamasına göre, Apple bu alandan oldukça umutlu. Şimdilerde potansiyel tedarikçiler ile görüşmeler yapan Apple, ayrıca VR ve AR uzmanlarını da işe alımıyla uğraşıyor. Belki yakında bir prototip görürüz, ancak Apple'ın akıllı gözlüğünü 2018'den önce görmemiz zor.

Okuyucu Yorumları