Apple, Çentiksiz Görüntülerle Yanıltıyor mu?

Apple, iPhone XS ve XS Max görsellerinde "çentiği gizlediği" iddiasıyla mahkemeye taşınıyor!

iPhone görselleri yanıltıyor mu?

iPhone XS ve iPhone XS Max'in Apple tarafından hazırlanan yukarıdaki reklam görsellerine baktığınızda ekran çentiğini görebiliyor musunuz? ABD'de yeni açılan bir davaya göre Apple, çentiği bilerek gizliyor ve insanları yanıltıyor.

Bussiness Insider'a göre Kaliforniya'dan bir kadın, iPhone XS satın alırken çentikli olup olmadığını fark etmediğini ileri sürerek Apple'a dava açtı. Dava belgelerinde "eksik piksellerden" bahsediliyor. Dava henüz ilk aşamalarında ve iddianın ne kadar güçlü olduğu şimdilik bilinmiyor. Ancak Apple'ın tanıtım görsellerinde çentiği gizlemek için siyah arka planlı bir görsel kullanması ve gölgelerden faydalanması, daha önce de tartışılmıştı. Bu esnada Apple'ın davranışı, çoğunlukla "zekice bir pazarlama hamlesi" olarak değerlendirilmişti.

Ancak dava başarılı olursa Apple'ın bu zekice hamlesi, ona bol miktarda nakit kaybına yol açabilir. Apple'ın resmi web sitesinde bulunan iPhone fotoğraflarının hepsi değilse bile çoğu, çentiği gizleyecek bir duvar kağıdı kullanıyor.

Dava bununla kalmıyor ve Apple'ın ekranın yuvarlak köşelerinin piksel sayısını azalttığından da bahsediliyor. Dolayısıyla gerçek piksel sayısı, Apple'ın verdiği çözünürlük ve piksel sayılarına yetişmiyor. Belgelere göre Apple'ın web sitesi, 2018'in iPhone'larını "yanıltıcı" biçimde tanıtıyor.

iPhone alırken çentiğini fark etmemiş olmak ve bunu evde, telefonu açınca fark etmek, bize sorarsanız karşısında durması zor bir iddia. Apple'ın mahkemedeki işinin pek kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları