Apple çok tartışılan Vision Pro kararını geri çekti, kullanıcılar rahat bir nefes aldı

Apple'ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro için yayınladığı son güncelleme olan visionOS 1.0.3, başlığı satın alanların en büyük şikayetini ortadan kaldırdı.

Apple, çok tartışılan Vision Pro kararını geri çekti

Yeni bir telefon aldığınızı ve şifrenizi her unuttuğunuzda, şifre sıfırlamak için Apple Store'e gitmek zorunda kaldığınızı düşünün. Evet bu saçma görünen kural, telefonlar için değil ama Apple'ın yeni karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro için geçerliydi. Ancak Apple artık bu kuralı kaldırdı.

Pazartesi günü kullanıma sunulan visionOS 1.0.3'ten itibaren, parolalarını unutan başlık sahipleri aygıtlarını evde sıfırlayabiliyor ve yeni bir kurulumla baştan başlayabiliyor. Daha önce, parolalarını kaybedenlerin 3.500 dolarlık aygıtlarını tekrar kullanabilmeleri için bir Apple Store'u ziyaret etmeleri ya da aygıtı AppleCare müşteri desteğine göndermeleri gerekiyordu. Bu belki de Apple'ın cihazların çalınmasını engellemek için bulduğu bir yöntemdi ama müşterilerden büyük tepki aldı. Apple neden böyle bir zorunluluk getirdiğini de açıklamadı.

Apple'ın resmi sürüm notlarında, "Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlıyor ve parolanızı unuttuysanız aygıtınızı sıfırlama seçeneği ekliyor" ifadesi yer alıyor.

Siz yine de cihazınızı çaldırmamaya çalışın. 3.500 dolar çok da ucuz bir fiyat değil. Hırsızların cihaz üzerindeki hesabınızdan özel verilerinize ulaşabilme riski de yeterince korkutucu.