Apple'ın "eski kabul edilen ürünler" listesine yeni üye: Artık yedek parçası bile bulunamayacak

Apple, çok yakında orijinal iPad Air'i "eski kabul edilen ürünler" listesine eklemeyi planlıyor. Böylece cihaz için artık resmi kanallardan yedek parça bulunamayacak, resmi servislerde onarımı yapılmayacak.

Apple'ın "eski kabul edilen ürünler" listesine yeni üye

MacRumors’un tespit ettiği şirket içi bir bildirime göre Apple, 31 Mayıs tarihinde, artık “eski kabul edilen ürünler" listesini orijinal iPad Air de ekleyerek genişletecek. Ayrıca şirketin Thunderbolt Display’i de eski bir ürün haline getirmesi bekleniyor.

Apple’ın bu cihazları piyasada satmayı bırakmasının üzerinden yedi yıl geçtiği için, artık eski olarak kabul edilmelerinin şaşırtıcı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eski kabul edilen ürünler, Apple Store’larda ve yetkili perakende satış ortaklarında yedek parça alamıyor veya tamir edilemiyor.

Orijinal iPad Air, Ekim 2013 tarihinde Apple'ın M7 hareket yardımcı işlemcisi ve 1 GB RAM ile A7 64-bit SoC donanımlarına sahip bir şekilde duyuruldu. 9,7 inç Retina ekrana sahipti ve Bluetooth 4.0, çift bantlı WiFi N, 1,2 MP ön kamera ve 5 MP arka kamera gibi etkileyici özelliklerle satışa sunuldu. iOS 7 ile çalışıyordu ve Ocak 2023’te yayınlanan en son güncelleme ile iOS 12.5.7’yi aldı. Ancak orijinal iPad Air, Touch ID parmak izi sensörüne sahip değildi.

Apple Thunderbolt Display ise 2011 yılında piyasaya çıktı ve 2016 yılında şirket tarafından sonlandırıldı. 999 dolar fiyat etiketi ile satılan bu monitör, IPS teknolojisini destekleyen ve 178 derecelik görüş açısına sahip 27 inçlik bir 1440p düz panel monitördü. Dahili FaceTime HD kamera, 2.1 kanal hoparlör sistemi, ortam ışığı sensörü, Gigabit Ethernet bağlantı noktası, üç adet USB 2.0 bağlantı noktası ile birlikte sunuluyordu. Ayrıca, Thunderbolt bağlantısı, zincirleme bağlantı yoluyla beş adede kadar cihazı desteklemekteydi.