Apple imzalı en iyi araçlar!

Apple sadece iPhone, iPad ya da Mac demek değil... İşte Apple'ın elinden çıkan en iyi yazılımlar...

Apple'ın yazılım harikaları!

iPhoto

Bu uygulamayı sevmeyenler de var, aşık olanlar da. Kullanmayı öğrendikçe oldukça yararlı olduğunu görebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı düzenlemek çok basit, ayrıca çalışmak da bir o kadar basit ve aracın kendisine kafa yormadan bir şeyler yapmak için oldukça pratik. Doğrudan Facebook gibi sosyal ağlara yükleme imkanı da sunuyor.

Tarihe göre düzenleme seçeneği çok iyi çalışıyor. Bu sayede çektiğiniz fotoğraflar arasında gezerken çok rahat ediyorsunuz. Ayrıca yüz tanıma özelliği de olan yazılım sayesinde, çektiğiniz fotoğraflar içerisinde eski sevgilinizin bütün fotoğraflarını tespit edil silebilirsiniz.

Bağlantı: iPhoto

Veri kaybı mı? O da ne?

Veri kaybı mı? O da ne?
iPhoto çok şık, pratik ve kafa yormayan bir uygulama

Time Machine

Apple'ın zaman makinesi çok kullanışlı bir uygulama ve başarılı bir yedekleme çözümü.

Ücretsiz kısmı biraz tartışmalı olabilir ama neredeyse bütün ücretsiz
Apple yazılımları aynı şekilde tartışılabilir: Apple ürünü gerekiyor. Apple'ın uygun donanımına sahipseniz bu uygulama sayesinde sisteminizi garantiye alabilirsiniz.

Büyük bir sorun olduğunda, verileriniz uçup gittiğinde veya donanımınız iflas ettiğinde Time Machine sizi kurtarır. Harici bir disk takın, Time Machine'i ayarlayın ve unutun. Popüler çünkü inanılmaz basit.

Mac
Bağlantı: Time Machine

Sadece müzikten ibaret mi sanıyorsunuz?

Sadece müzikten ibaret mi sanıyorsunuz?
Müzik ve yayınlar tek bir yerde

iTunes

Apple'ın darphanesi diyebileceğimiz bu online müzik dükkanı, online müzik satışında korsana ve pahalı fiziksel medyaya çok iyi bir alternatif sunuyor.

iTunes benzeri denemeler çok ancak Apple sayesinde ve daha doğrusu iPod'un inanılmaz popularitesi sayesinde bu hizmet de başarılı oldu.

i takılı ürünler ile senkronizasyon, lisansların online depolanması, müzik indirme (ve tabii ki faturalandırma) hizmetleri başarılı bir şekilde yürütülüyor.

iTunes sadece müzik demek de değil, Steve Jobs Apple'ın vizyonunu geliştirirken özellikle öğrencileri düşünmüş. Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden derslere erişmek bile mümkün. iTunes bu tür podcastlerin erişimini çok kolay hale getiriyor.

Mac ve Windows...
Bağlantı: iTunes

Video izlemekten fazlası

Video izlemekten fazlası
İzleme, oluşturma, küçültme bir arada, Window için de var

Quicktime

QuickTime, Windows PC kullananların büyük çoğunluğu için ne kadar gereksiz görünüyorsa, Apple kullananlar için o kadar vazgeçilmez bir uygulama.

Windows kullanıcılarının sevmemesinin sebebi devamlı Apple ile bağlantıya geçmeye çalışması; Mac kullanıcıları isin ise bu sayede yüksek entegrasyon ve rahatlık oluyor.

iPhone, iPod ve iPad için video sıkıştırma özelliği sunuyor. Ayrıca basit videolar, ses dosyaları ve küçük yayınlar oluşturup iTunes ya da YouTube'a yüklemek için kullanılıyor. Apple kullanıcıları için bu yazılımların avantajını özetliyor: Pek çok farklı ihtiyacı birden karşılıyor ve oldukça basit.

Mac ve Windows için...
Bağlantı: Quicktime

Apple'ın tarayıcısı

Apple'ın tarayıcısı
Basit şık, alışkanlık yapıcı

Safari

Safari'nin güvenlik zafiyetini bir kenara bırakırsak Mac üzerinde arayüz uyumluluğu ve hızı oldukça tatmin edici.

Yok bir kenara bırakmayalım derseniz, Mac'teki en zayıf güvenlik halkası ve ücretsiz tarayıcı alternatifleri çok. Firefox eklentileri ile, Chrome hızı ile onu aşıyor, yine de sevilen bir tarayıcı.

Bu tarayıcının da tutkunu bir kitle var, çünkü alışkanlık oluşturan özellikleri var. Aynı siteleri devamlı kullananlar için kısayol tuşuyla oldukça hoş.

Kullanımı çok basit, genel kullanıcı için gerekli olan bütün özellikleri sunuyor.

Mac ve Windows için...
Bağlantı: Safari

Okuyucu Yorumları