Apple, iOS 17.3'ün ne zaman yayınlanacağını - yanlışlıkla - açıkladı

Apple, istemeden de olsa, iOS 17.3'ün ne zaman yayınlanacağını açıkladı. Peki, iOS 17.3 yayınlandığında, iPhone'lara hangi yeni özellikleri getirecek?

Apple, iOS 17.3'ün ne zaman yayınlanacağını - yanlışlıkla - açıkladı

Şimdiye kadar birden fazla iOS 17.3 beta sürümü yayınlandığı düşünülürse, Apple'ın final sürümünü yakında yayınlayacağını zaten rahatlıkla söyleyebiliyorduk. Ama artık daha net bir tarihe sahibiz. Apple, iOS 17.3’ün muhtemelen önümüzdeki hafta yayınlanacağını - istemeden de olsa - açıkladı.

Bu kasıtlı bir duyuru değildi ancak yeni Unity Bloom duvar kağıdının duyurulması ile birlikte ortaya çıktı. Apple, bu duvar kağıdının önümüzdeki hafta çıkacağını ve iOS 17.3 gerektireceğini söyleyerek yeni güncellemenin de tarihini vermiş oldu. Bu nedenle, iOS 17.3’ün de önümüzdeki hafta yayınlanacağını varsayılabilir. Başka bir deyişle iOS 17.3’ü 22 Ocak’tan itibaren iPhone'larda görmek kimse için sürpriz olmayacak.

iOS 17.3 yenilikleri neler?

Yayınlanan beta sürümler sayesinde iOS 17.3 sürümü ile beraber sunulacak özellikler hakkında pek çok şeyi biliyoruz. En öne çıkacak özellik, muhtemelen etkinleştirildiğinde hassas eylemler için Face ID veya Touch ID gerektirecek olan Çalıntı Cihaz Koruması olacak. Bu özellik sayesinde, bir hırsız parolanızı ele geçirip iPhone’unuzun kilidini açsa bile, parolalarınızı görüntüleme veya Kayıp Modu’nu kapatma gibi işlemleri yapamayacak.

Ayrıca Apple Music’e, birden fazla Apple Music kullanıcısının, paylaşılan bir çalma listesine şarkı ekleyebildiği, şarkıları kaldırabildiği ve şarkıları yeniden sıralayabildiği ortak çalma listeleri özelliği ekleniyor.

Son olarak İOS 17.3’ün çeşitli hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları da içereceği biliniyor.