Apple, iOS 18 ile birlikte AirPods'larını işitme cihazına dönüştürmek istiyor

Apple, iOS 18'ye ekleyeceği yeni bir seçeneğin yardımıyla AirPods Pro kulaklıklarının işitme cihazı gibi görev yapmasını istiyor.

Apple, AirPods'larını işitme cihazına dönüştürmek istiyor

Apple’ın yakında yeni AirPods modelleri sunacağı hakkındaki söylentilerde, ürünlerin daha iyi gürültü engelleme yeteneklerinin yanı sıra, oldukça etkileyici bir sağlık özelliğinden de bahsediliyor. Ama şimdi, Apple’ın AirPods Pro’ya işitme cihazı özellikleri ekleme fikri ortaya çıktı ve bu oldukça heyecan verici bir gelişme.

Eğer bu yeni AirPods Pro söylentisi doğruysa Apple, bu yıl iOS 18 güncellemesiyle kulaklıklara bir işitme cihazı modu getirebilir. Başka bir deyişle bu özellik, yeni nesil bir modelin satın alınmasını gerektirmeyecek.

AirPods Pro’da zaten mevcut olan Konuşma Güçlendirme ve Canlı Dinleme özelliklerinin çok daha ötesine geçecek olan gerçek, daha iyi bir işitme cihazı modu oldukça etkili olacaktır. Araştırmalar, AirPod’ların zaten doğaçlama işitme cihazları olarak çalıştığını gösteriyor ve Apple, önümüzdeki yıllarda bu yeteneklerini geliştirebilir.

Bloomberg’den Mark Gurman, bu haftaki Bloomberg Power On haber bülteninde ve sonrasında yaptığı yorumlarda bu yıl iOS 18 güncellemesiyle AirPods Pro’ya işitme cihazı modunun geldiğini ve kulaklıkların bu yıl bir donanım güncellemesi almayacaklarını söyledi. Gurman, işitme cihazı modu hakkında ek ayrıntı sunmadı ama mevcut AirPods Pro kulaklıklarını yazılım yardımıyla işitme cihazlarına dönüştürmek büyük bir yükseltme olacaktır.

Gurman’ın yeni iddiaları daha önceki açıklamalarıyla da örtüşüyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Apple’ın AirPod’lar için yeni bir işitme testi geliştirdiği söylenmişti. Böyle bir özellik muhtemelen işitme cihazı moduyla birlikte çalışacaktır. iOS 18 algoritmalarının işitme cihazı moduna ince ayar yapabilmesi için bir işitme testinden geçmeniz gerekebilir. Ancak bunların şimdilik sadece spekülasyon olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda olacaktır.

WWDC 2024’e sadece üç ay kadar bir süre kaldığı için, Apple’ın bu konuda bir açıklama yaptığını duymamız için çok uzun bir süre beklememiz gerekmeyebilir.