iPadOS 16, iPad'leri dizüstü bilgisayar alternatifi olmaya daha da yaklaştıracak özelliklerle geliyor

Apple’ın önümüzdeki hafta gerçekleşecek WWDC geliştirici etkinliğinde tanıtması beklenen iPadOS 16, iPad'leri dizüstü bilgisayar alternatifi olmaya bir adım daha yaklaştırabilir.

Apple, iPadOS 16 ile iPad'i dizüstüne daha da yaklaştırmak istiyor

Apple Geliştiriciler Konferansı (WWDC) gelecek hafta gerçekleşecek ve her zaman olduğu gibi, etkinlik öncesinde dedikodular duyulmaya başlandı. Bunlardan biri de, Apple'ın iPadOS 16 için bazı büyük güncellemeler yayınlayacağını öne sürüyor. Apple uzun zamandır iPad'i dizüstü bilgisayarlara alternatif olarak konumlandırmaya çalışıyor ve yazılım değişiklikleri, cihazı bu yönde daha da ileriye götürecek gibi görünüyor.

iPadOS 16'nın daha fazla yeniden boyutlandırma seçeneği de dahil olmak üzere yenilenmiş bir çoklu görev arayüzüne sahip olacağı söyleniyor. Şu anda, kullanıcılar uygulamaları tam ekranda veya Bölünmüş Görünüm'de yan yana çalıştırabiliyor. iPadOS'un bir sonraki sürümü, uygulamalar arasında geçiş yapmayı ve hangilerinin açık olduğunu görmeyi kolaylaştıracak. Buna ek olarak artık pencerelerin boyutu serbestçe değiştirilebilecek.

Geliştirilmiş çoklu görev seçeneklerinin ve yeniden boyutlandırılabilir uygulamaların, birçok kullanıcının hoşuna gideceği kesin. iPad zaten uzun süredir fare desteği sunuyordu. Bu yeni iPadOS güncellemelerinin cihazın bir dizüstü bilgisayar alternatifi olmasına yardımcı olacağı kesin. Ama bunu nereye kadar gerçekleştirebileceğini zaman içerisinde göreceğiz…