Apple, iPhone 15’ten sonra çıkacak modellerin işlemcileri üzerinde çalışmaya başladı bile

Apple iPhone 15'in haleflerinde kullanacağı A ve yeni bilgisayarlarında kullanacağı M işlemciler için şimdiden çalışmaya başladı bile. Peki, A17 Bionic ve M2 işlemcilerden sonra bizi neler bekliyor?

iPhone 15'ten sonra çıkacak iPhone modellerinin işlemcileri ortaya çıktı

Önümüzdeki ay piyasaya çıkması beklenen iPhone 15 ile ilgili neredeyse her şey sızmış durumda. O halde gelin, Apple'ın iPhone 15 sonrası telefonlarında kullanacağı bir sonraki işlemci serisine iki yıl önceden göz atmaya başlayalım.

İlk olarak Wccftech tarafından tespit edildiği üzere, ünlü iPhone sızıntıcısı @_orangera1n, Apple'ın yaklaşan çipleri için sızdırılmış kimlik numaralarını X üzerinde yayınladı. Bu, iPhone'lar için A19 Bionic ve Mac'ler için M5 çipi gibi gözüküyor. Apple'ın şu anda iPhone 15 serisi için A17 Bionic çipini göstermesi beklenirken, şirketin tescilli M3 serisi muhtemelen şirketin MacBook Pro'larında ve MacBook Air'lerinde yer alacak.

M5 muhtemelen birden fazla varyasyona sahip olacak. Şu anda M2'nin ince dizüstü bilgisayarlardan sektörde bir ilk olan masaüstü bilgisayarlara kadar ölçeklenebilen "Pro", "Max" ve "Ultra" varyantları bulunuyor. Bu arada, Bionic çip serisi zaten çoğu kıyaslamada Android alternatiflerinin oldukça üzerinde performans gösteriyor, ancak A17 Bionic'in şirketin ilk 3nm işlemcisi olması bekleniyor.

Elbette Apple, teknolojisi için düzenli olarak ileriye dönük planlar yapıyor. Bu kimlikler bize yaklaşan yonga setleri için tanımlayıcı etiketlerden başka bir şey göstermiyor.