Apple, iPhone 8'in Yüksek Talebini Karşılayabilecek Mi?

Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 8'in üretim ve dağıtımında zorluklar yaşanabileceğini söylüyor!

iPhone 8 arz-talep sorunu yaşayabilir

Son yılların en çok beklenen telefonları aynı zamanda ele gerçirmesi en zor olan cihazlar. Apple analisti Ming-Chi Kuo Salı günü yaptığı açıklamada bu sorundan bahsetti ve iPhone 8'in üretim ve dağıtımında gecikme olma ihtimalinin giderek arttığını söyledi. Özellikle bu telefonda bulunan "büyük donanım gelişmeleri" yüzünden Apple üretimde sorunlarla karşılaşıyor.

Kuo ayrıca iPhone 8'in dağıtımında da en kötü senaryonun gerçekleşme olasılığının arttığını söyledi. Daha önce 100-110 milyon cihazı dağıtacaklarını tahmin eden Kuo, şimdi bu sayıyı 80-90 milyon aralığına indirdi. Telefonun üretiminin de Ağustos-Eylül aylarından Ekim-Kasım ayları arasına kayabileceğini ve "ciddi arz sıkıntısı" ortaya çıkabileceğini söyledi.

Apple henüz yeni telefonun ismini bile resmiyete kavuşturmadı. Yani iPhone 8 ismi bir spekülasyondan ibaret. Ancak marka bu tahminleri de yanlışlayacak hiç bir açıklama yapmadı. Bir çok tahmine göre Apple yeni amiral gemisini sonbaharda açıklayacak ve cihaz kablosuz şarj, kıvrımlı ekran, yüz veya göz tarayıcı gibi özelliklere sahip olacak.

Okuyucu Yorumları