Apple, iPhone X İçin Samsung'la Pazarlıkta!

Apple, OLED ekranıyla etkileyici bir görünüm sunan iPhone X için Samsung'la sıkı bir pazarlığa girişiyor!

iPhone X için pazarlık zamanı

Apple ve Samsung her ne kadar birbiriyle rekabet halinde olsa da, iş birliklerinde de bulunuyorlar kuşkusuz. Mesela Samsung, iPhone X için OLED panellerin tek tedarikçisi durumunda. Güney Koreli dev, 2018 yılında Apple'a OLED panelleri tedariğinde bulunmasıyla yaklaşık olarak 22 milyar dolarlık gelir elde etmeyi bekliyor. Ancak bu beklenti karşılanmayabilir. Zira iPhone X'un tanıtılmasıyla yaşanan ilk coşkudan sonra, şu an zayıf talep var.

iPhone hayranları tarafından oldukça beğenilen OLED paneller, evet, gerçekten çok güzel görünüyor, fakat maliyet noktasında oldukça pahalı. Bu konuda Apple'ın tek tedarikçisinin Samsung olması ve bir adet OLED panel fiyatının 110 Dolar (bazı raporlara göre 120 Dolar ila 130 Dolar arasında) olması, Apple'ı bu konuda pazarlığa sevk ediyor.

Samsung pazarlık gücünü kaybetti

Fiyatlar resmi olarak açıklanmadığı halde, raporlara göre oldukça yüksek. Zira OLED panele ödenen para, iPhone X'un toplam maliyetinin 3'te 1'ine denk geliyor. Cupertino'lu şirketin tek tedarikçisinin Samsung olması, yani Apple'ın büyük ölçekli siparişte bulunması da kuşkusuz Samsung'un elini zayıflatıyor. Gelen raporlara göre, Samsung ve Apple şu an OLED panellerin fiyatına ilişkin görüşmelerde bulunuyorlar ve söz konusu paneller için bir fiyat indirimi talep ediliyor. Muhtemelen Samsung ile orta yol bulunacak ve panel fiyatlarında bir miktar indirim alınacak. Zira Samsung'un bu yıl 200 milyon OLED panel üretmesi ve bunun 100 milyonu yalnızca Apple için ayrılması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları