Apple, katlanabilir iPhone'u tamamen rafa kaldırabilir

Katlanabilir ekranlı iPhone'un geleceği hala belirsizliğini korurken, yeni ortaya atılan bir iddia cihazın tamamen iptal edilme ihtimalinin olduğunu gösteriyor.

Apple, katlanabilir iPhone'u tamamen rafa kaldırabilir

Apple'ın Apple Car ve microLED projelerini iptal etmesi, gözleri bir kez daha katlanabilir iPhone'un geleceğine çevirdi. Alpha Biz tarafından yeni ortaya atılan bir iddia, Apple'ın cihazı 2027'nin ilk çeyreğine ertelediği yönünde. Hatta cihaz teknoloji kalite standardını karşılamazsa, bu projenin nihai olarak sonlandırabileceği de belirtiliyor.

Katlanabilir iPhone'un ilk olarak 2026 yılının sonlarında piyasaya sürülebileceği düşünülüyordu. Daha sonra bu tarih 2027'nin başına ertelendi. Ancak cihazla ilgili son haberler, böyle bir modelin hiç piyasaya çıkmayabileceğini ortaya koyuyor.

Şirket, en iyi ekran kalitesini yakalamak için katlanabilir ekranlarla ilgili pek çok patent başvurusunda bulunmaya devam ediyor. Hatta Apple'ın katlanabilir iPhone için esnek bir ekran geliştirmek üzere LG ve Samsung'un ekran bölümleriyle görüştüğü bildiriliyor. Bu ekranın daha az fark edilir bir kırışıklığa ve yansıma önleyici özelliklere sahip olması bekleniyor. Ancak bu çabalara rağmen katlanabilir iPhone'un geleceğinin ne olacağı hala net değil.

Uzun süredir speküle edilen Apple Car projesinin on yıllık bir beklentinin ardından yakın zamanda iptal edilmesi analistleri daha temkinli hale getirmiş durumda. Bu gelişme, Apple'ın Vision Pro'nun piyasaya sürülmesinin ardından daha deneysel girişimlerden kaçınıyor olabileceğine işaret ediyor olabilir.

Ancak katlanabilir iPhone, Apple için daha tanıdık bir alana giriyor ve mevcut ürün ekosistemiyle uyumlu. Apple'ın tedarikçileri halihazırda piyasadaki önde gelen katlanabilir telefonlardan bazılarının üretiminde aktif rol oynuyor.