Apple, Kendi iPhone Modemini Yapabilir

Apple, başka üreticilerde olan bağımlılığını azaltmak için sadece işlemci geliştirmekle sınırlı kalmayacak! İşte Apple'ın yeni planı...

Apple, "kendine dönmekte" kararlı

Apple, gelecekteki iPhone'larının dahili parçalarını mümkün olduğunca kendi evinde üretmek istiyor. Firmanın yeni keşfedilen bir iş ilanı, iPhone'da kullanılan modem bileşeninin üretimi için bir sistem mimarı aradığını ortaya çıkardı.

İlk olarak The Information'ın keşfettiği iş ilanında "San Diego ofisinde çalışacak bir hücresel modem sistemleri mimarı" aranıyor. Önceki iPhone ve iPad'lerin modemlerini yapan Qualcomm'un da aynı şehirde bulunduğunu biliyoruz. Modemlerin Apple tarafından üretilmesi, Apple'ın bazı dahili özelliklerdeki kontrolünü artırabilir ve dahası, firmayı şu an mahkemelerde savaştığı Qualcomm'dan kurtarabilir.

Apple, geçen sene grafik yongasını kendi çatısı altında geliştirmeye başlamıştı. Firmanın Mac'ler için kendi ARM tabanlı işlemcilerini 2020'de üretmeye başlayacağına dair iddialar da var. Ancak bu konuda Apple'dan bir doğrulama henüz gelmedi.

Her şeye rağmen tamamen Apple'ın ürettiği iPhone'lar, birkaç seneden önce gelmeyebilir.

Okuyucu Yorumları