Apple, Kripto Madenci Uygulamaların Peşinde

Teknoloji devi Calendar 2'yi mağazadan çekti ve içinde madenci olmayan bir sürümünü tekrar mağazaya ekledi!

Apple madencilere karşı!

Calendar 2 adlı Mac uygulaması beraberinde bir kripto-madencisi ile birlikte geliyordu. Durumun farkına varan Apple uygulamayı derhal iTunes'dan kaldırdı. Marka, bu durumun nasıl gerçekleştiği ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı, ayrıca gelecekte içinde kripto-madencisi bulunan uygulamalara karşı nasıl bir tutum sergileyeceklerini de anlattı.

Calendar 2 uygulamasının geliştiricisi Qbix şirketinin kurucusu Gregory Magarshak yaptığı açıklamada uygulamayı mağazadan kaldıranların kendileri olmadığını söyledi. Qbix, uygulamada bulunan kripto-madenci yazılımı kaldırınca Apple uygulamanın mağazaya dönmesine izin verdi.

Apple, bu uygulamanın kullanım şartlarından 2.4.2 numaralı kuralı çiğnediniğini belirtti. Bu kurala göre uygulamalar kullanıcının rızası olmadan telefonun sistemine aşırı yüklenme yapamaz ve pil ömrünü hızla harcayamaz. iTunes'da bulunan uygulamalar bu kurala göre "enerjiyi verimli şekilde kullanmalı". Madenci yazılımlar ise sisteme aşırı yük bindirmeleri ve enerji harcamaları ile biliniyorlar.

Qbix aslında ücretsiz uygulamanın premium özelliklerini kullanmak isteyen kullanıcılar için madenciliği bir seçenek olarak sunuyordu, ve sistemin kaynaklarını en fazla %20'ye kadar kullanıyordu. Ancak yazılımdaki birkaç hata madencinin ipini koparıp sisteme aşırı yüklenmesine sebep oldu.

Magarshak'ın açıklamasına göre Qbix bu hata yüzünden sadece üç günde 2,000$ kazandı. Bu hatayı telafi etmek için şirket tüm parayı uygulamaya yeni özellikler geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Ayrıca Calendar 2'yi daha önce kullanan herkes, premium özellikleri bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Qbix, kullanıcıların sorunlu sürümü cihazlarından kaldırmalarını ve güncel sürümü yüklemelerini tavsiye etti.

Okuyucu Yorumları