Apple, Lightning bağlantısından vazgeçmiyor: Dev gibi Lightning konektörleri keşfedildi

Apple'ın yeni oyuncağı Vision Pro başlığının derinliklerinde keşfedilen devasa Lightning bağlantıları, şirketin eski göz ağrısından her şeye rağmen vazgeçemediğini gösteriyor.

Apple, Lightning bağlantısından vazgeçmiyor: Dev gibi Lightning konektörleri keşfedildi

Apple, Avrupa Birliği tarafından zorlanmasının ardından son iPhone’larında ve pek çok cihazında Ligtning bağlantısını kullanmayı bırakmak zorunda kaldı. Yine de son zamanlarda yapılan bazı keşifler, şirketin henüz Lightning bağlantılarını tamamen rafa kaldırmaya hazır olmadığını gösteriyor.

Apple’ın Vision Pro başlığı geçtiğimiz hafta satışa çıktı ve cihazın ilk kullanıcıları, harici pil takımına takılı, normalden oldukça büyük bir Lightning konektörü buldular. 12 pimli bağlantı, SIM çıkarma aracı kullanılarak Vision Pro pil takımından çıkarılabiliyor.

iFixit’in, sökme işlemi sırasında 3.499 dolarlık Vision Pro başlığın içinde saklanan “Lightning Ultra” adlı daha da büyük bir bağlantı bulması da çok uzun sürmedi. Şimdiye kadarkilerin en büyüğü olduğu söylenen bu 10 pinli bağlantı, paylaşılan görsele göre yapılan üniteye bağlanan ses kayışının içinde yer alıyor.

iFixit, X üzerindeki bir gönderide “Birileri Yeni Yıl kararlarına sadık kalmış gibi görünüyor. Bu Lightning bağlantısı gerçekten büyük cüsseli” diye yazdı. Diğer kullanıcılar da Vision Pro için üretilen devasa Lightning bağlantısının resimlerini paylaştı.

Lightning, Apple tarafından tasarlanan ve ilk kez 2012’de ortaya çıkan tescilli bir bağlantı standardı. Bu standart, iPhone 5’le beraber, daha önceki iPhone modellerinde kullanılan Apple’ın 30 pinli bağlantısının yerini aldı. Daha sonra hızlı bir şekilde iPad’ler, Magic aksesuarları, Apple Watch ve AirPods dahil olmak üzere diğer Apple ürünlerine yayıldı.

Apple, on yıldan fazla bir süre sonra iPhone 15 serisiyle nihayet USB-C konektörüne geçti, ancak çeşitli ürünlerinde Lightning’i kullanmayı daha öncesinde bırakmıştı. Lightning bağlantısı, AirPods Max gibi bazı cihazlarda halen yerini koruyor ancak Vision Pro ile Apple, kendi bağlantı sistemine ne kadar sevgi duyduğunu gösterme şansını kaçırmamış gibi gözüküyor.