Apple için heyecan yaratan iddia: Şirket, 9 yeni Mac modelinde dört farklı M2 çipini aktif olarak test ediyor

Bloomberg'in yeni bir haberine göre Apple, dört farklı M2 çipini tam 9 yeni Mac modeli üzerinde üzerinde aktif olarak test ediyor.

İddia: Apple, 9 yeni Mac modelinde dört farklı M2 çipini aktif olarak test ediyor

Yeni bir Bloomberg haberine göre Apple, kendi üretimi yeni nesil M2 serisi çipleri birkaç farklı yeni Mac modelinde aktif olarak test ediyor.

Habere bakılırsa şirket, dokuz yeni Mac'te dört farklı M2 çip test ediyor. Test edilen cihazlarla ilgili pek fazla detay bulunmasa da haber, temel M2 çipiyle test edilen modellerin bir MacBook Air’i, bir Mac mini’yi ve giriş seviyesi bir MacBook Pro’yu içerdiğini iddia ediyor.

M2 Pro çipi içeren diğer test modellerinin ise bir Mac mini’nin yanı sıra hem 14 inç hem de 16 inç MacBook Pro'lar'ı içerdiği söyleniyor. Bir M2 Max çipi, her iki MacBook Pro boyutuyla da test ediliyor ve bir Mac Pro masaüstü bilgisayar, kısa süre önce piyasaya sürülen Mac Studio'da piyasaya sürülen M1 Ultra çipinin devam sürümünü kullanacak.

Söylenilene göre Apple, M1 Pro ve M1 Max kullanan, Mac mini gibi mevcut modellerin farklı düzenlerine sahip modelleri de test ediyor. Ancak haber, bunların Mac Studio ile örtüşmelerinin bunların piyasaya sürülmesine engel olup olmayacağı konusunda emin değil.

Haber, bu modellerin hepsinin nihai üretime dönüşmeyebileceğini vurgularken, mağaza raflarına yönelik olanların bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple ise henüz konu hakkında yorum yapmış değil…