Apple, M2 Ultra İşlemcisini WWDC 2023'te Duyurdu! İşte Apple M2 Ultra Özellikleri

Apple, WWDC 2023’de duyurduğu yeni M2 Ultra işlemcisi ile Apple kullanıcılarının içerik oluşturma süreçlerine güç katmaya geliyor.

Apple, M2 Ultra’yı WWDC 2023'te duyurdu

Apple, WWDC 2023'te yeni Apple M2 Ultra çipini duyurdu ve M2 serisini, içerik oluşturma konusunda daha yetenekli hale getirdi. Yeni işlemci, selefine göre önemli güncellemeler içeriyorken, bu tanıtımın Apple’ın Intel ile olan ilişkisi açısından da önemi büyük. Zira Apple M2 Ultra'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple, Mac Pro için Intel Xeon işlemcileri tedarik eden Intel ile kalan bağlarını da nihayet koparmış oluyor.

Apple'ın Donanım Teknolojilerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Johny Srouji yaptığı açıklamada iddialı konuştu: "M2 Ultra, profesyonel kullanıcılarımızın en zorlu iş akışları için şaşırtıcı performans ve yetenekler sunarken, Apple silikonunun sektör lideri güç verimliliğini de koruyor. CPU, GPU ve Neural Engine'deki büyük performans artışları ve tek bir SoC'deki devasa bellek bant genişliği ile M2 Ultra, bir kişisel bilgisayar için şimdiye kadar üretilmiş dünyanın en güçlü çipi."

Yeni işlemcinin, M1 Ultra'dan yüzde 20 daha hızlı olması, yüzde 30 daha hızlı GPU ve yüzde 40 daha hızlı sinir motoruna sahip olması bekleniyor. Ayrıca maksimum birleşik bellek miktarını 192 GB'a çıkarıyor ve yeni Mac Studio'da 8K video çıkışı alabilmeniz için en son HDMI güncellemesinde bulunuyor. Ayrıca 22 4K akış girişi ile 6 Pro Display XDR monitörü de destekliyor.

Yeni M2 Ultra, Mac Studio veya Mac Pro'da yer alıyor. Kullanıcılar Apple M2 Ultra çipli yeni Mac Studio ve Mac Pro'yu bugünden itibaren sipariş edebiliyorlar. Teslimatların önümüzdeki hafta sahiplerine ulaşması bekleniyor.