Apple, Mac'ler İçin Verdiği Sözü Tuttu!

Apple, Mac bilgisayarları için yaklaşık 6 ay önce verdiği sözü, biraz eksik de olsa, son macOS güncellemesi ile birlikte gerçeğe dönüştürdü!

Apple, sözünü tuttu

Apple tarafından, Eylül 2017'de macOS High Sierra'nın çıkarılması sırasında söz verilen harici ekran kartı desteği, sonunda 10.13.4 güncellemesi ile birlikte geldi. Apple, bu özelliğin nasıl çalıştığını sitesindeki bir destek sayfasında anlattı ve özelliğin sadece Thunderbolt 3 bağlantısını destekleyen Mac'lerde çalıştığını belirtti. Yani bunun anlamı, özelliğin 2016'dan itibaren çıkan MacBook Pro modellerinde, 2017'den itibaren olan iMac'lerde ve en yeni iMac Pro'larda çalıştığı.

Bilgisayarınıza bağlı harici bir ekran kartı veya eGPU, size sadece daha gelişmiş grafikler değil, çok daha fazla işlev sunuyor. Aşağıdakiler bu özelliklerin arasında en çok göze çarpanlar:

- Metal, OpenGL ve OpenCL kullanan uygulamaları hızlandırmak
- Ek harici monitörleri ve ekranları bağlamak
- EGPU'ya takılı sanal gerçeklik kulaklıklarını kullanabilek
- EGPU'yu kullanırken MacBook Pro'nuzu şarj edebilmek
- Dahili ekranı kapalıyken MacBook Pro'nuzla bir eGPU kullanabilmek

Bu özelliğin getirecekleri muhtemelen insanların beklediğinden fazla olsa da, bir adet büyük eksik var.

Nvidia hiçbir yerde görünmüyor

Ne yazık ki, desteklenen grafik kartlarının listesi oldukça kısa ve hatta desteklenen her bir modeli gösteren liste daha da kısa. Apple'ın destek sayfasında görünen desteklenen kartlar şunlar:

- AMD Radeon RX 570
- AMD Radeon RX 580
- AMD Radeon Pro WX 7100
- AMD Radeon RX Vega 56
- AMD Radeon RX Vega 64
- AMD Vega Frontier Edition Air
- AMD Radeon Pro WX 9100

Bu listeden eksik bir şey fark ettiniz mi? Bu doğru, Nvidia'nın grafik kartlarının hiçbiri yok. Apple, destek sayfasında Nvidia'nın ve ürünlerinin eGPU desteği konusunda hiçbir şey söylemiyor. Bu, Mac'te oyun oynamak ve yaratıcı işler yapmak isteyenler için büyük hayal kırıklığı olsa da, desteklenen donanımların gelecekte artma ihtimali tabii ki var.

Okuyucu Yorumları