Apple Music'in uzamsal ses özelliği Mercedes'lere geliyor

Apple Music'in Dolby Atmos'lu uzamsal ses özelliği ilk kez Mercedes modellerinde yerel olarak kendine yer bulabilir. Tabi paranız yetiyorsa...

Mercedes'lere Apple Music dopingi geliyor

Mercedes-Benz, Apple Music'in uzamsal ses desteğini belirli modellerine getirdiğini duyurdu. Apple Music geçtiğimiz yıl iPhone, Mac, HomePod ve Apple TV dahil olmak üzere bir dizi cihazda Dolby Atmos ile uzamsal ses özelliğini kullanıma sunmuştu, ancak bu özellik ilk kez bir otomobilde yerel olarak kullanılabilecek.

Tahmin edebileceğiniz gibi, entegrasyon ucuza gelmiyor. Mercedes-Benz, otomobil üreticisinin en yeni MBUX arayüzü ve 31 hoparlörlü Burmester 3D veya 4D ses sistemi ile birlikte gelen en üst düzey Maybach, S-Serisi ve elektrikli EQS ve EQE modellerine Dolby Atmos'u eklemeye başladı. Araçların maliyeti 100 bin doların üzerinde olsa da, bazı araçların eklenti olarak sahip olduğu 4 bin 550 dolar (3D) veya 6 bin 730 dolar (4D) Burmester ses sistemi buna dahil değil.

Apple Music'in Dolby Atmos destekli uzamsal sesinin, farklı sesleri ses kanallarına yayarak müziği geliştirmesi ve daha sürükleyici hale getirmesi, hoparlörlerinizden, kulaklıklarınızdan veya kulaklıklarınızdan sanal bir 3D ses alanı oluşturulmasını sağlıyor. Apple Music, platformda bu formatı destekleyen şarkıları etiketliyor.

Apple Music'in uzamsal ses özelliğinin eklenmesi, Benz sürücülerinin Dolby Atmos formatını destekleyen şarkıları bulmasını kolaylaştıracaktır. Apple Music abonesi değilseniz, Mercedes-Benz ayrıca Universal Music Group (UMG) ile belirli şarkıları "Mercedes-Benz'de Onaylandı" olarak etiketlemek için ortaklık yapıyor, ancak bu etiketlerin nerede görüneceği belli değil. Otomobil üreticisi, sanatçılara yalnızca "son miksin bir Mercedes-Benz'de nasıl duyulduğuna" bağlı olarak "en yüksek kalite mührü" verileceğini söylüyor.

Apple'ın Apple Music ve Beats'ten sorumlu başkan yardımcısı Oliver Schusser yaptığı açıklamada "Ses kalitesi Apple Music için son derece önemli, bu nedenle Apple Music'teki Uzamsal Ses özelliğini ilk kez otomobillerde yerel olarak kullanılabilir hale getirmek için Mercedes ile birlikte çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz," diyor ve ekliyor: "Mercedes ile birlikte, dünyanın 4 bir yanındaki abonelerimize tamamen sürükleyici müzik sunmak için artık daha da fazla fırsata sahibiz."