Apple Müzik'te işleri karıştıran bir garip sorun: Çalma listeleri birbirine girdi

Kafaları karıştıran bir Apple Müzik sorunu, iOS üzerinde insanların oynatma listelerini alt üst etti.

Apple Müzik'te bir garip sorun: Çalma listeleri birbirine girdi

Bazı Reddit kullanıcılarının söylediğine göre, iOS'taki Apple Müzik kullanıcıları, diğer kişilerin çalma listelerinin ve şarkılarının kitaplıklarında görünmesine neden olan oldukça ciddi bir hata ile karşılaşıyor. 9to5Mac'in bildirdiğine göre, kullanıcıların bir kısmı kendi çalma listelerinin tamamen kaybolduğundan veya başkaları tarafından değiştirildiğinden şikayet ediyor.

Bu sorun, şimdilik iOS Apple Müzik uygulamasıyla sınırlı gibi görünüyor ve kullanıcılar arasında yanlış verileri senkronize eden bir iCloud sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Bazı kullanıcılar, iCloud senkronizasyonunu devre dışı bırakmanın ve ardından yeniden etkinleştirmenin sorunu çözdüğünü söylüyor. Bu seçenek, Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud > Tümünü Göster'de yer alıyor.

Apple, geçmişte de benzer iCloud senkronizasyon sorunları yaşamıştı. iPhone 13 piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, bazı kullanıcılar verilerini başka bir telefondan aktardıklarında Müzik kitaplıklarına erişimlerini kaybetmişlerdi. Geçtiğimiz yıl da, Windows iCloud kullanıcıları, Fotoğraf Kitaplıklarında görünen diğer kullanıcılara ait bozulmuş video ve resimlerden şikayet ediyordu.