Apple, Siri'nin Chat GPT kadar akıllı olması için gizlice milyonlar harcıyor olabilir

Apple, 2024 sonlarında iOS 18 ile bulut tabanlı yapay zeka özelliklerini iPhone ve iPad kullanıcılarına sunmayı planlıyor. İddiaya göre şirket, Siri'nin de Chat GPT kadar akıllı bire asistan olabilmesi için milyonları harcamayı göze almış durumda.

Apple, Siri'nin Chat GPT kadar akıllı olması için milyonlar harcıyor

Analist Jeff Pu, iOS 18'in 2024'ün sonlarında yayınlandığında iPhone'lar için üretken yapay zeka özelliklerini beraberinde getirebileceğini söylüyor. Bu iddia, Apple'ın bulut tabanlı yapay zeka ve cihaz içi veri işlemeyi birleştirerek, 2024'ün sonlarına doğru iPhone ve iPad kullanıcılarına üretken yapay zekasını sunacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz ay The Information, Cupertino'nun büyük dil modellerini eğitmek için her gün milyonlarca dolar harcadığını paylaştı. Yayın, bu yatırımın çoğunun AppleCare müşterilerine odaklanacağını söylerken, Siri ekibi karmaşık kısayol entegrasyonlarını çok daha erişilebilir hale getirmek için bu dil modellerini dahil etmeyi planlıyor.

Bu haberin ilginç yanı, Apple ekibindeki kişilerin Bloomberg'in daha önce bildirdiği en gelişmiş dil modeli olan Ajax GPT'nin OpenAI'nin Chat GPT'sinden daha iyi olabileceğine inanmaları. Diğer şirketler halihazırda daha iyi çözümler üzerinde çalışıyor olsa da Apple'ın diyalogsal yapay zeka alanında önemli ölçüde gelişme kaydettiğini bilmek güzel.

Cupertino'nun önündeki engel, şirketin cihazlarda gizliliği ve performansı artıran yazılımlar çalıştırmayı tercih etmesi. Aynı zamanda, bulut tabanlı olmadan en iyi dil öğrenme modelini sunmak imkansız, ancak bu durum iOS 18 ile değişebilir.