Apple suçluyu buldu: iPhone 15 modelleri neden ısınıyor; sorun nasıl çözülecek?

Apple, iPhone 15 Pro modellerinde yaşanan ısınma sorununun nedeninin kesinlikle donanım olmadığını söyledi ve bu soruna neden olan "suçluları" teker teker açıkladı. Apple iPhone 15 modelleriyle ilgili ısınma şikayetlerini giderecek bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurdu.

Apple suçluyu buldu: iPhone 15 modelleri neden ısınıyor; sorun nasıl çözülecek?

Forbes’in bir haberine göre Apple, kullanıcıların iPhone 15 Pro telefonlarının aşırı ısındığına dair şikayetlerini kabul etti. Ama bunun yanında, yapılan spekülasyonların aksine, bunun telefonun donanım tasarımıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Apple'a göre ısınmanın nedeni bazı uygulamalar ve iOS 17'deki bazı küçük hatalar.

Bloomberg ise, isimsiz bir Apple sözcüsünün, cihazların “normalden daha sıcak çalışmasına” neden olabilecek uygulama örnekleri olarak özellikle Instagram, Uber uygulamalarından ve Asphalt 9 oyunundan bahsettiğini belirtiyor.

Bir Apple sözcüsü CNBC’ye şunları söyledi:

“iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç koşulu belirledik. Artan arka plan etkinliği nedeniyle, cihaz kurulduktan veya geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün içinde ısınabilir. Ayrıca iOS 17′de bazı kullanıcıları etkileyen ve bir yazılım güncellemesiyle giderilecek bir hata bulduk. Başka bir sorun, üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yükleme yapmasına neden olan bazı son güncellemeleri içeriyor. Bu uygulama geliştiricileriyle, kullanıma sunulma aşamasında olan düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz.”

Ayrıca Apple, termal açıdan herhangi sorun olmadığını ancak 20 W’tan fazla şarja sahip USB-C güç adaptörleri ve telefon geri yüklendikten kısa bir süre sonra gerçekleşen arka planda işleme gibi diğer faktörlerin, telefonu bir iPhone kullanıcısının alışkın olduğundan daha sıcak hale getirebileceğini söylüyor.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELECEK

Apple, yakında iPhone 15 modellerine ilişkin aşırı ısınma şikayetlerini gidermek için bir yazılım güncellemesi yayınlayacak

Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo gibi bazı kişilerin önerdiği ve Apple'ın işlemci hızını düşürmek zorunda kalacağına dair iddialara karşıysa şirket, Forbes’a, iOS 17.1 ile birlikte gelmesi gereken düzeltmenin performansın azalmasına yol açmayacağını söyledi.

Apple, iPhone 15 telefonlarıyla, TSMC’nin 3nm işleminden üretilen yeni A17 Pro çipi ve çerçevesinin yapısında titanyum kullanılması da dahil olmak üzere bazı büyük değişiklikler yaptı. Bu yılın sonlarında çıkacak olan Resident Evil Village gibi grafik ağırlıklı oyunların konsola yakın kalitede çalıştırılmasını mümkün kılan yeni çip ve altı çekirdekli GPU’nun iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’in en çekici özelliklerinden olması bekleniyordu.