Apple, Microsoft'un Surface Book'una benzeyecek çok farklı bir iPad için kolları sıvamış olabilir

Apple, şimdi de Surface Book peşinde! ABD’li şirketin aldığı yeni iPad patenti, Surface Book benzeri olmasıyla dikkat çekiyor.

Apple'dan çok farklı bir iPad planı

Diğer birçok teknoloji şirketi gibi Apple da düzenli olarak geliştirmesi muhtemel yeni cihazları için patent örnekleri alıyor ve pazar araştırmasında bulunuyor. Aldığı patentlerin pazara uygunluğunu gördüğünde de ise kolları sıvayarak ürünleri geliştiriyor ve tüketicilerle paylaşıyor. Ancak bunun aksini görür ve pazarın olgunlaşmadığını hissederse, alınan bu patentler, Apple’ın “patent mezarlığına” gönderiliyor ve buradan da genellikle geri dönüşü olmuyor.

Şirket şimdilerde yeni bir patent örneği daha aldı. Patently Apple tarafından keşfedilen yeni patentin yeni bir iPad’e olduğu söylenirken, kullanım şekli ve tasarımı Microsoft Surface Book’u andırıyor.

Patent örneğinde, “elektromanyetik tuşlara” sahip çıkartılabilir klavye ile çadır modu, dizüstü bilgisayar modu, tuval modu ve stant modu gibi 4 farklı kullanım şekline sahip olduğu görülen yeni cihazın dikkat çeken bir diğer noktası ise, işletim sistemi. Bilindiği gibi Apple’ın iPad’lerinde iPadOS kullanılıyor, ancak bu cihazda iPadOS yerine macOS kullanılacağı belirtiliyor.

Elbette Apple’n böylesi bir cihazı yapıp yapmayacağı şimdilik belli değil. Şirketin daha önce pek çok patenti öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle bekleyip göreceğiz.