Apple'dan "tam vücut takibi" için yeni bir patent

Yeni patentler, Apple ekosisteminin geleceğinin tam vücut takibinde yattığını işaret ediyor.

Apple, tam vücut takibi peşinde

AirPods'ta bulunan kafa takip özelliği size cazip geliyorsa, Apple'ın bundan çok daha fazlasını yapmak için çalıştığını bilmeniz heyecanlanmanız için yeterli. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple yakın zamanda 2 ilginç patent yayınladı. iPhone üreticisi, mevcut cihazlarını kullanarak tam vücut takibini nasıl gerçekleştireceğini bu patentlerinde açıklıyor.

2021'de dosyalanan patentlerden biri, başa takılan bir cihazdan atalet sensörü verilerini yakalamak ve vücut duruşundaki değişiklikleri izlemek için kullanmaktan bahsediyor. Örneğin, sandalyede oturan bir kişi ayağa kalktığında (veya tam tersi) tüm aşamaları tespit etmek. Patent ayrıca kullanıcının baş hareketinin vücudun geri kalanına göre izlenmesinden de bahsediyor.

2022'de başvurusu yapılan diğer patent ise aynı anda takılan Apple Watch, AirPods gibi farklı giyilebilir cihazlardan veri alarak tüm vücut takibini geliştiriyor. Bu cihazlar, "dağıtılmış bir algılama sistemi oluşturmak" için kullanıcının vücudunun veya giysilerinin farklı yerlerine yerleştirilen atalet sensörü, altimetre ve kamera gibi kompakt sensör modülleriyle birlikte kullanılabilir.

Toplanan atalet sensörü verileri ve bakış açısı video verileri "tüm vücut 2D iskelet modelini yeniden yapılandırmak" ve "derinlik verilerine dayalı olarak kullanıcının tüm vücudunun 3D örgü modelini" oluşturmak için kullanılabilir. Bu özellikler bir makine öğrenimi modeli ile birleştirilerek vücut hareketleri tahmin edilebilir.

Yani, Apple gelecekte nerede olduğumuzu ve ne yaptığımızı değil, o an vücudumuzda neler olup bittiğini ve ne hissettiğimizi bile veri işleme merkezlerinde görmek ve analiz etmek istiyor gibi görünüyor. Peki, bu gelişmeler heyecan verici olduğu kadar sizce de korkutucu değil mi?