Apple, USB-C bağlantısına sahip cihazlarının seri üretimine başladı, ilk sırada AirPods ve şarj kabloları var

Apple’ın Lightnin'den USB-C'ye geçişi resmi olarak başladı. Gelen haberler, şirketin USB-C bağlantısına sahip ilk ürünleri için seri üretime başladığını söylüyor.

Apple, USB-C bağlantısına sahip cihazlarının seri üretimine başladı

AB yasaları USB-C bağlantı noktasını çeşitli elektronik cihazlar için zorunlu hale getirdiği için nihayet iPhone’lara da USB-C gelecek. Şirketin USB-C bağlantı noktası için MFi (Made for iPhone) programını devreye aldığı biliniyor.

Konu sadece iPhone ile de sınırlı değil. AirPods şarj kutusu, MagSafe pil paketi, EarPods ve şarj kabloları da dahil olmak üzere Apple'ın kendi aksesuarlarının da evrensel konektöre geçmesi gerekiyor.

Şirketin bu yöndeki çalışmaları internete sızdı. Buna göre Apple, MFi özellikli USB-C EarPods ve USB-C şarj kabloları için bir süre önce seri üretime başladı.

Apple, 2016 yılında iPhone 7'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte 3,5 mm ses jakının fişini çekmişti. Şirket, iPhone 8 ve iPhone X piyasaya sürülene kadar Lightning tabanlı EarPods'u (şu anda 429 TL’ye ayrı olarak satılıyor) perakende kutusunun içinde sundu.

Apple yıllar boyunca USB-C'yi ekosistemine dahil etmek için girişimlerde bulundu. Şirket, iPad serisine USB-C'yi getirmiş ve Apple Watch ile birlikte USB-C şarj cihazını kullanıma sunmuştu. Ancak yine de amiral gemisi ürünlerini buna dahil etmemişti. Şimdi ise bu geçişi yeni yasa doğrultusunda yapmak durumunda kalacak.