Apple Vision Pro 2 ve daha ucuz bir Vision Pro ne zaman gelecek?

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro'nun, WWDC'den önce diğer ülkelerde piyasaya sürüleceğini düşünüyor. Bununla birlikte, ikinci nesil Vision Pro ve daha ucuz bir modelin ne zaman piyasada olabileceği de Kuo'nun söyledikleri arasında.

Apple Vision Pro 2 ve daha ucuz bir Vision Pro ne zaman gelecek?

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Vision Pro'nun Apple'ın Haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansı WWDC'den önce başka ülkelerde de piyasaya sürüleceğine dair inancını yeniden dile getirdi.

Analist, Apple'ın Vision Pro'yu Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık gibi İngilizce konuşulan daha fazla ülkeye sunacağını, ancak aynı zamanda başlığı Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde piyasaya sürmek için visionOS'un yerelleştirildiğini düşünüyor.

Kuo, ABD'de Vision Pro'ya olan talebin, başlığın 2 Şubat'ta piyasaya sürülmesinden bu yana önemli ölçüde azaldığını da söyledi. Başlığın ABD'deki sevkiyatının bu yıl toplam 200.000 ila 250.000 adet olacağını tahmin eden Kuo, bunun Apple'ın 150.000 ila 200.000 adetlik ilk tahmininden daha iyi olduğunu, ancak hala niş bir pazar olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada Vision Pro'nun iadeleriyle ilgili pek çok tartışma yaşandı. Ancak Kuo, başlık için onarım ve yenileme üretim hattında yaptığı incelemeye dayanarak, mevcut iade oranının %1'den az olduğunu iddia ediyor.

Vision Pro 2 ne zaman gelecek?

Kuo ayrıca Apple'ın Vision Pro'nun daha düşük fiyatlı bir versiyonunu ve ikinci neslini piyasaya sürmesinin beklendiğini de doğruluyor. Yine de analiste göre şirket, bu projelere resmi olarak başlamadı.

Apple Vision Pro 2 projesinin 2025 4. çeyreği ya da 2026 ilk çeyreğinde seri üretime geçmesini bekleyen Kuo, "yeni proje, teknik özellikleri değiştirmekten ziyade üretim ve tedarik zinciri yönetiminin verimliliğini artırmaya odaklanıyor. Apple maliyetleri azaltabilir ve son plan ürün özelliklerinde sınırlı değişiklikler gösteriyor. Bu nedenle kullanıcı deneyiminin mevcut modelden farklı olmayacağı tahmin ediliyor" diyor.

Buna göre Apple Vision Pro 2'nin 2027 yılına kadar seri üretime geçmeyeceğini söylemek mümkün.