Apple, Vision Pro başlığını Apple Car'a entegre etmek istiyor

Apple'ın bir otomobil yapmak istediği, Apple dışında herkes tarafından kabul edilmiş bir bilgi. Şirket bunu hiçbir zaman doğrulamasa da, otomobil endüstrisine girmek için zaman zaman yatırımlar yapıp şartları zorladığını biliyoruz. Ve şimdi yeni bir hamle daha yapıyor olabilir.

Apple, Vision Pro başlığını Apple Car'a entegre etmek istiyor

Apple'ın Vision Pro başlığı piyasaya sürüleli sadece birkaç hafta oldu, ancak araç kullanırken cihazı taktıkları görülen birkaç kişi sosyal medyaya şimdiden yansıdı. Bu kişilerin videoları viral hale geldi.

Görünüşe göre Apple, Vision Pro sahiplerinin yoldayken başlıklarını kullanmalarına olanak tanıyacak ve muhtemelen şu anda olduğundan daha güvenli bir deneyim sağlayacak özel bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu konsept yakın zamanda yayınlanan bir patentte görüldü. Patente göre, Apple'ın en gelişmiş iki projesi birleşiyor. Bunlar, Vision Pro ve şirketin kod adı Project Titan olan çok gizli otonom otomobil projesi.

Apple'ın patenti (20240051391), bir aracın hızını, sürücünün hemen önündeki bir aracın hızına ve yakınlığına göre ayarlayabilen uyarlanabilir bir hız sabitleyici sistemle ilgili. Apple bu sistemi tartışırken, bir otomobilin bilgisayar sisteminin "başlık gibi kullanıcı tarafından giyilebilir bir cihazın parçası" olabileceğini açıklıyor.

Apple'ın ayrıca kullanıcıların el kol hareketlerini takip eden kameralar üzerinden bir otomobili yönetmeyi mümkün kılmak konusunda da bir patenti bulunuyor. Patente göre bu teknoloji, boşluktaki el hareketlerini takip edecek. Başka bir deyişle, normalde bir arabada bulabileceğiniz geleneksel kadranlara ve düğmelere ihtiyaç olmadan, sanal gerçeklik üzerindeki düğmelere basarak aracın klimasını çalıştırabilecek veya ses siteminin sesini açıp kapayabileceksiniz. İşte tüm bunlar, Vision Pro'nun Apple otomobili ile entegre olacağı izlenimini doğuruyor.