Apple Vision Pro çıkmadan, Vision Pro 2 söylentileri başladı bile

Pazar araştırma firması Omdia'ya göre, Apple'ın ikinci nesil Vision Pro başlığı, henüz piyasaya sürülmeyen ilk modele göre bazı önemli iyileştirmelerle gelecek.

Apple Vision Pro çıkmadan, Vision Pro 2 söylentileri başladı bile

Önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak olan Apple Vision Pro'yu görmek için hepimiz heyecanlı bir bekleyiş içindeyiz. Ancak henüz daha ilki piyasaya sürülmeden, Apple'ın karma gerçeklik başlığının yeni versiyonunda neler olabileceğine dair söylentiler ve sızıntılar başladı bile.

Pazar araştırma firması Omdia'ya göre Apple Vision Pro 2, mevcut modeldekilerden daha parlak ve daha verimli ekranlara sahip olacak. Ayrıca başlığın, daha gelişmiş mikro-OLED teknolojisini kullanacağı da iddia ediliyor. Bunun nedeni, RGB OLEDoS adı verilen ve doğrudan RGB alt piksellerinden ışık ve renk üreten bir standarda geçiş yapılması olacak gibi görünüyor. Bu standartta bir renk filtresine ihtiyaç duyulmuyor ve görseller söz konusu olduğunda kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Samsung'un ise gerekli panelleri üreten üretici olması bekleniyor.

Apple Vision Pro'nun fiyatının ilk lansmanda açıklanan şekilde 3.499 dolardan başlayacağını biliyoruz. Ancak Türkiye'de fiyatının ne olacağı henüz doğrulanmadı.