Apple Vision Pro Türkiye'ye gelecek mi? Apple'ın planı belli oldu

Apple'ın Vision Pro planı belli oldu: Şu anda sadece ABD'de satışa sunulan Apple Vision Pro'yu ABD rafları dışındaki raflarda ne zaman göreceğiz? Vision Pro Türkiye'de satılacak mı?

Apple Vision Pro Türkiye'ye gelecek mi? Apple'ın planı belli oldu

Wall Street News’in en son tedarik zinciri raporuna göre Apple, Vision Pro’yu uluslararası pazarlarda piyasaya sürmek için çok uzun bir süre beklemeyecek. Yayın, Çinli kullanıcıların cihazı Nisan'da ya da en geç Mayıs ayında satın alabileceğini söylüyor. İlginç bir şekilde, Apple’ın Çin pazarında başlığını yeniden isimlendirmesi gerekebilir. Ya da “Vision Pro” markasının sahibi olan Huawei ile bir anlaşmaya varmaya çalışabilir.

Böyle bir anlaşma yapılamazsa Apple, Bloomberg’den Mark Gurman’ın daha önce söylediği gibi, Reality ismini kullanabilir. Gurman, Apple Vision Pro duyurulmadan önce, şirketin xrOS işletim sistemini kullanacak uzamsal bilgisayara Reality Pro veya Reality One adını verebileceğini bildirmişti.

Ayrıca 2023’te Apple’ın Kanada, Birleşik Krallık ve Çin’e genişlemeyi en büyük öncelikleri olarak hedefleyeceğini iddia eden gazeteci, Apple Vision Pro’nun uluslararası genişleme yol haritası hakkındaki söylentilerin desteklenmesine de yardımcı oluyor.

Apple, ilk aşamada Vision Pro'yu Çin ile birlikte Birleşik Krallık ve Kanada’da da piyasaya sürmek istiyor. Gurman, Fransa ve Almanya’nın da Apple Vision Pro’nun uluslararası genişlemesinin ilk adımında yer alabileceğini söylerken, onları Hong Kong, Japonya, Kore ve Avustralya’nın takip edebileceğini iddia ediyor.

Eğer bu iddialar doğruysa, Apple Vision Pro’nun yıl sonuna kadar on bölgede satışa sunulmasını bekleyebiliriz: ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Çin, Hong Kong, Japonya, Kore, Avustralya.

Ne yazık ki bu ilk aşama planında Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkenin adı geçmiyor. Bu yüzden eğer bir Vision Pro satın almayı hayal ediyorsanız, 2024 yılı için çok da umutlu olmamanızı öneriyoruz.