Apple Vision Pro'yu parçaladılar, bakın içinden neler çıktı

iFixit, piyasaya çıkmasından kısa bir süre sonra Apple Vision Pro'yu parçalarına ayırdı. İşte iFixit'in "parçalama videosu" ve ortaya çıkanlar.

Apple Vision Pro'yu parçaladılar, bakın içinden neler çıktı

Apple'ın yeni karma gerçeklik başlığı Vision Pro, ABD'de 3.499 dolar fiyat etiketiyle ve 600'den fazla yerel uygulama ve oyun desteğiyle satışa sunuldu. iFixit ise vakit kaybetmeden her yeni cihaza yaptığını yaptı, "Apple'ın şimdiye kadarki en karmaşık donanımı" olarak tanımladığı cihazı parçalarına ayırdı.

Cihazın oldukça karmaşık olması ve tüm detayları tek bir videoya sığmayacağı için söz konusu videoda sadece Vision Pro’nun 3 katmanlı ekranı gösteriliyor. Cihazın öne bakan EyeSight ekranı üç katmandan oluşuyor: Bir genişletme katmanı, bir merceksi katman ve bir OLED ekran. İnsan gözlerini dışarı yansıtan bu ekranlar, dışarıdakilerin bakış açısına göre 3 boyutlu bir etki yaratıyor. iFixit, bu özellğin sorun teşkil edecek çok sayıda potansiyel hata noktası olduğunu belirtiyor.

iFixit, web sitesinde başlığın sökümünün yazılı halini de yayınladı ancak şimdilik bir tamir edilebilirlik puanı vermedi. Dolayısıyla tamirinin zor olup olmadığını zaman gösterecek. Ancak, kullanıcıların sorun yaşamayacağı konulardan biri pil değişimi. Harici batarya paketi, iPhone, iPad ve MacBook'lardaki dahili bataryaların aksine birkaç saniye içinde çıkarılabiliyor.

Bununla birlikte, harici bir bataryadan güç çekmenin, Apple Vision Pro'yu bazı temel özelliklerden mahrum bırakabilecek bazı dezavantajları var. Pil paketi, küçültülmüş bir Lightning konektörü barındırıyor. Bu durum günlük kullanımda sorun yaratmasa da başlığın üçüncü parti pil paketleriyle nasıl çalışacağını henüz bilmiyoruz; hatta çalışıp çalışmayacağı dahi belli değil.