Apple Watch 2 nasıl olacak; neler sunacak?

Apple'ın beklenen yeni saati Watch 2, ilk Apple Watch'tan çok da farklı görünmeyecek. Değişiklikler ise, saatin içinde gizli...

Apple Watch 2 nasıl olacak?

Apple Watch 2'nin, kullanıcıların istedikleri yeni özelliklerin pek çoğu ile birlikte, ama benzer bir tasarımla sunulmaya hazır olduğuna dair yeni işaretler var. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre yeni saatin ilk Apple Watch'dan farklı gözükmesi beklenmiyor; aynı ekran boyutu ve kalınlığa sahip olabilir.

Değişikliklerin tamamı ise cihazın iç donanımında yer alacak. Cihazda telefonsuz koşulara imkan tanıyacak olan GPS çipi, tırmanılan basamakları sayacak bir barometre, daha az yavaşlama için de daha küçük ve daha etkili bir TSMC çipi bulunacak.

Buradaki en önemli nokta ise, küçültülmüş olan işlemci olarak gözükmekte. TSMC'nin 16nm çip üretmekte olduğu ve bunun şu andaki Apple Watch'ta bulunan 28nm boyutundaki Samsung işlemcinin yerini alacağı söylenmekte. Kurtarılan alan ise saat tasarımını inceltmektense daha büyük bir batarya için kullanılacak.

Kuo'nun söylediğine göre Apple Watch 2'nin yayın tarihi 2016'nın ikinci yarısında olacak. Bu durum, saatin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile beraber önümüzdeki ay tanıtılacağını söyleyen, neredeyse tüm Apple Watch 2 söylentileri ile uyuşmakta.

Yeni olan söylenti ise, ikinci bir ikinci nesil Apple Watch'un Tim Cook ve firması tarafından tanıtılma ihtimalinin bulunması. Bu ikinci saatin küçük işlemciye sahip olacağı ancak GPS ve barometreye sahip olmayacağı söylenmekte.

İki sürümü aynı anda tanıtmak, Apple'a yeni Watch'u daha ucuz bir fiyattan başlatmasına - kimse bu başlangıç ürününü istemese bile -imkan tanıyabilir...

Okuyucu Yorumları