Apple Watch Series 8 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı haberimizde

Apple'ın merakla beklenen etkinliği bugün gerçekleştirildi. Apple, diğer yeni ürünlerinin yanı sıra yeni akıllı saat serisi olan Watch Series 8'i de resmi olarak tanıttı. İşte Apple Watch Series 8 özellikleri, fiyatı ve hakkında tüm merak edilenler

Apple Watch Series 8 tanıtıldı

Apple Watch Series 8'i çevreleyen sır perdesi nihayet açıldı; Apple yeni Watch serisini resmi olarak tanıttı. İşte Apple Watch Series 8 özellikleri, fiyatı ve hakkında tüm merak edilenler

Söylentiler, Apple Watch Series 8’in geçtiğimiz yılın modeline göre büyük ölçüde kendini tekrarlayan bir güncelleme olacağını tahmin ediyordu ve görünene göre haklı çıktılar. Akıllı saat, Series 7 ile neredeyse tamamen aynı tasarıma sahip.

Saat, tabii ki yeni özelliklere sahip. Yeni özelliklerinin ilki, kadın sağlığına odaklanan bir özellik olarak sıcaklık algılayıcısı. Saat, bu veriyi kullanarak ovulasyon için tahmini bir zaman verecek. Bu özelliğin gece boyunca kullanılması amaçlanıyor ve bileğinizden beş saniyede bir yapılan ölçümlerle temel ateşinizden gecelik değişimleri görmeniz mümkün olacak. Bu özellik hem kadınlar hem de erkekler için çalışacak ancak kadınlarda ovulasyon döneminin belirlenmesine yardımcı olacak. Ayrıca potansiyel döngü sapmaları hakkında da bildirimler verecek.

Kaza Belirleme (Crash Detection) adı verilen sürüş odaklı yeni bir güvenlik özelliği daha bulunuyor. Şu andaki saatlerin düştüğünüzü algılaması gibi, Series 8 de yeni iki ivmeölçeri sayesinde otomobil kazalarını belirleyebilecek. Bu özellik, Apple Watch’ta zaten bulunan diğer sensörlerle beraber çalışarak takla atma, ön çarpma, arka çarpma ve yan çarpma olmak üzere dört farklı kaza tipini belirleyebilecek.

Apple, Series 8’in aynı 18 saatlik pil ömrüne sahip olduğunu ancak yeni düşük güç modunun tam şarjda size 36 saate kadar kullanım sunabileceğini söylüyor. Bu düşük güç modu, aktivite takibi ve düşme belirleme gibi temel özelliklerin pek çoğunu aktif tutarken, sürekli açık ekran gibi özellikleri kapatıyor. Uzun bir süre boyunca bir şarj aletinden uzakta olacağını bilen herkes için bu özelliğin oldukça kullanışlı olacağı kesin ve ayrıca bu özellik Series 4 ve daha yeni olan eski Watch modelleri için de sunulacak.

Apple Watch Series 8, dört alüminyum renginde (gümüş, siyah benzeri geceyarısı, altın benzeri yıldız ışığı, kırmızı) sunulmasının yanı sıra, üç adet paslanmaz çelik modele de sahip olacak. Görünene göre Titanyum modeller Apple Watch Pro için ayırılmış durumda.

Sadece GPS modeli için 399 dolar fiyatı belirtilirken, hücresel bağlantı modelleri için 499 dolar başlangıç fiyatı belirtiliyor. Yeni Apple Watch, 16 Eylülden itibaren satışa sunulacak.

Apple Watch Series 8 Türkiye fiyatı ne kadar?

Apple, Watch Series 8'i Türkiye'de 9.299 TL fiyat etiketiyle satışa sunuyor.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR