iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı: İşte özellikleri, fiyatı ve tüm merak edilenler

Apple "Far Out" özel etkinliğinde iPhone 14'ü ve iPhone 14 Plus'ı resmi olarak tanıttı. Bu yıl Mini seçeneği yok, bu nedenle seçenekler büyük veya daha büyük. Peki, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ne kadar olacak? İşte yeni iPhone 14 ve İPhone 14 Plus özellikleri ve Türkiye fiyatları...

Apple iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı

Apple, uzunca bir süredir heyecanla beklenen yeni iPhone 14 serisini nihayet gün yüzüne çıkardı. Seride 4 yeni telefon bulunuyor: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Max. Bu makalede iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'a bakıyoruz... Bu yıl mini seçeneği yok, bu nedenle seçenekleri büyük veya daha büyük. iPhone 14'ün ABD modelleri, fiziksel SIM tepsisini de ortadan kaldırarak eSIM'e giriyor. 14 Plus modeli, herhangi bir iPhone'un en iyi pil ömrünü sunduğunu iddia ediyor. Peki, iPhone 14'ün, iPhone 14'ün özellikleri ne? Fiyatı ne kadar? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

iPHONE 14 ÖZELLİKLERİ

Yeni iPhone 14, 1200 nit tepe parlaklığına sahip bir Super Retina XDR ekrana sahip. Bu, iPhone 13'e göre 400 nitlik bir artış anlamına geliyor. Bunun dışında, HDR, Seramik Cam dahil olmak üzere iPhone 13 ile aynı özelliklere sahip demek gayet mümkün. Öyle ki iPhone 14’ün işlemcisi bile iPhone 13 ile tamamen aynı yapıda ki bu zaten beklenen bir şeydi. Zira Apple, yenilikleri daha çok serinin diğer modellerine sakladı. Fakat iPhone 14’ün GPU’sunda bir değişiklik göze çarpıyor. Apple, iPhone 14’te bir önceki nesle göre yüzde 18 daha hızlı olduğunu söylediği 5 çekirdekli GPU kullanmış. Böylece telefonun oyun performansı, iPhone 13’e göre daha yüksek. Öte yandan hem iPhone 14 hem de serinin diğer modellerinde pil performansı artırılmış durumda.

iPhone 14'teki en büyük güncellemeler kameralarda oluyor. 12MP kamera artık daha büyük 19-mikron piksele ve f/1.5 diyafram açıklığına sahip bir sensöre sahip. Yerleştirilen bu daha hızlı kamera ile hareketli bir nesnenin fotoğrafının daha net çekileceğini ifade eden Apple, düşük ışık koşullarında yapılan çekimlerin de selefe göre yüzde 49 oranında iyileştirildiğinin altını çiziyor. Gece modunda yapılan pozlama, iPhone 13’e göre 2 kat daha hızlı durumda.

Şirket öte yandan video kısmına da el atmış. iPhone 14’ü Go Pro benzeri bir sabitleme özelliği olan Aksiyon Modu ile daha gelişmiş bir sabitleme sistemine yükselttiğini söyleyen Apple, önde yer alan bakan True Depth kamerayı da daha iyi diyafram açıklığı ve otomatik odaklama ile güncellemiş.

Bağlanabilirlik konusunda ise iPhone 14 ile eSIM'i tamamen benimseyen Apple, şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülen modellerde eSIM'i kullanacak. iPhone 14 ayrıca uydu bağlantısı özelliğine de sahip. Uydu Üzerinden Acil SOS olarak adlandırılan hizmet, iPhone 14 ile kullanıma sunuluyor.

Son olarak Apple’ın iPhone 14 serisiyle birlikte iPhone için bazı yeni güvenlik özellikleri de sunduğunu ve Apple Watch Series 8, SE 2 ve Ultra'da kullanıma sunduğu çarpışma algılama özelliğinin iPhone'a da getirildiğini söyledi.

iPhone 14 Plus da tanıtıldı

iPhone 14, şirketin etkinlikte “Pro” olmayan iPhone modelleri arasında tek seçenek değil. Şirket ayrıca iPhone serisinde yepyeni bir model olan iPhone 14 Plus'ı da tanıttı. Önceki serilerde “Plus” modelleri bulunmuyordu hatırlarsanız. iPhone 14 Plus’ın iPhone 14’ten tek farkı boyu. iPhone 14’te 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran yer alıyorken, iPhone 14 Plus’ta 6.7 inç boyutunda bir ekran bulunuyor.

iPHONE 14 NE KADAR? iPHONE 14 SATIŞ FİYATI...

128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama alanına sahip iPhone 14i, 799 dolar, iPhone 14 Plus ise 879 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak.

iPhone 14'lerin Türkiye fiyatları ve satış tarihleri de belli oldu. Buna göre iPhone 14 başlangıç modelinin fiyatı 30 bin 999 TL, iPhone 14 Plus başlangıç modelinin fiyatı ise 34 bin 999 TL. Telefonlar 16 Eylül'de satışa çıkacak.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR