Apple Watch'a ilk ceza arabada geldi!

Apple Watch ya da diğer bir akıllı saatle bunu yaparsanız, her an ceza yiyebilirsiniz!

Apple Watch'a ilk ceza!

Elektronik üreticilerinin giderek daha fazla akıllı saat modeli geliştirmesi ile beraber, otoritelerin bu cihazların araba sürerken kullanılmaları hakkında düşüncelerini merak ediyor olabilirsiniz. Neyse ki bu konu, en azından Kanadalı vatandaşlar için, kapanmış durumda. Jeffrey Macesin adlı bir Kanada vatandaşına, sürücü koltuğundayken Apple Watch'unu kullandığı gerekçesiyle 120 dolar ceza kesildi.

Macesin'in CTV News Montreal'e söylediğine göre, ceza kesildiği sırada sadece arabasının radyosuna bağlı olan saat aracılığı ile şarkı değiştirmekteydi. Hatta ilk olarak polis ışıklarını gördüğünde, sadece yol vermesi isteniyor sanmıştı ancak ne yazık ki kullandığı saat, polis memuru tarafından bir "dikkat dağıtıcı" olarak kabul edildi.

Sonuç olarak Quebec Highway Safety Code'un 439.1 bölümü gereği ceza kesildi. Bu bölümde "hiç kimse, bir yol aracı kullanırken, telefon özelliği içeren elde taşınan bir cihaz kullanamaz" kuralı bulunmakta. Teknik olarak akıllı saatlerin elde tutuldukları söylenemese de, bir LCD ekrana sahipler ve akıllı telefon benzeri özellikler taşımaktalar. Bu yüzden de kendilerinin gri bölgede oldukları söylenebilir.

İki farklı yerde daha, New South Wales ve Victoria, Avusturalya'da, sürüş halindeyken akıllı saat kullanamayacağınız polisler tarafından belirtilmekte. Bu bölgelerin dışındaki kişilerin durumları ise henüz tam olarak belli değil...

Okuyucu Yorumları