Apple Watch'a önemli bir Samsung Galaxy Watch özelliği geliyor

Yeni bir iddiaya göre Apple, Watch Series 10’a Samsung Galaxy Watch'un en önemli özelliklerinden birini eklemeye hazırlanıyor. Ancak özellik, ilk versiyonunda beklendiği gibi çalışmayabilir.

Apple Watch'a önemli bir Samsung Galaxy Watch özelliği geliyor

Apple Watch'lar performans, yazılım deneyimi, bağlantı seçenekleri ve sağlamlık gibi birçok açıdan Samsung Galaxy Watch'lardan daha iyi kabul ediliyor. Ama Galaxy Watch'ların sunduğu bir özellikten hala yoksunlar. Yeni bir iddiaya göreyse bu durum yakında değişebilir.

Bloomberg Power On bülteninde Mark Gurman'ın iddia ettiğine göre, Apple gelecek akıllı saati Watch Series 10'a tansiyon ölçme özelliği getirecek. Analist ayrıca Apple'ın bu özelliği eski akıllı saatlere bir yazılım güncellemesiyle sunamayacağını, zira bunun için özel bir donanım gerektiğini iddia ediyor.

Gurman daha önceki bir açıklamasında, Apple Watch'taki tansiyon ölçmenin ilk sürümünün kesin ve net değerler gösteremeyeceğini belirtmişti. Bunun yerine, tıpkı Galaxy Watch 4, Watch 5 ve Watch 6'da olduğu gibi, size genel bir fikir vermek için yalnızca tansiyonunuzun yükselip yükselmediğini bildirecek. Gurman, sistemin daha sonraki sürümünün ise tam ölçümleri gösterebileceğini söylüyor.

Bu arada, Samsung'un Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 6 serisi modellerinde sunduğu tansiyon ölçme özelliğinin, Samsung Health Monitor uygulamasının mevcut olduğu tüm bölgelerde kullanılabildiğini de hatırlatalım.