Apple Watch'a yeni donanım!

Apple Watch'un yeni sürümü, bu yeni özellikler ve donanımlar ile gelebilir!

Apple Watch'a yeni donanım!

Yeni bir rapora göre, Apple Watch'un bir sonraki sürümünde pek çok yeni özellik bulunacak.

2016 yılına kadar sunulmayacak olan ikinci nesil Apple Watch için düşünülen yeni özelliklerin arasında bir video kamera ve iPhone'dan daha rahat bir bağımsızlık sağlayacak olan bir kablosuz yonga bulunmakta. 9to5Mac'in Perşembe günü belirttiğine göre bu bilgiler "Apple'ın planları ile alakalı olan birçok kaynak" tarafından sunulmakta. Ayrıca firmanın daha fazla özel-fiyatlı modeller sunacağı da bu bilgiler arasında yer almakta.

Yeni özelliklerin arasında bulunmaması en çok dikkat çeken şey ise daha iyi bir pil ömrü oluyor.

Apple Watch'un ilk sürümleri Nisan ayında zaten kalabalık olan akıllı saat marketine ilk adımlarını atmıştı. Firmanın bu ilk giyilebilir ürünlerinin fiyatları ise temel Sport sürümü için 349 dolar ile üst seviye Gold (Altın) sürümü için 17000 dolar arasında değişmekteydi.

Apple, şimdilik akıllı saatinin ne kadar iyi sattığını açıklamış değil ancak araştırma firması Slice Intelligence'a göre, şu ana kadar yaklaşık 2.8 milyon ürün satılmış durumda.

Mart ayın, market araştırmacısı Strategy Analytics, Apple'ın bu yıl içerisinde 15.4 milyon Apple Watch satacağını tahmin etmişti. Diğer bütün akıllı saat üreticilerinin toplamı ise 12.7 milyon ürün satışı olarak tahmin edilmekteydi.

Diğer akıllı saatler gibi Apple Watch'un da sınırlamaları bulunuyor. Apple'ın senaryosunda, temel uygulamaları çalıştırmak, bildirimleri almak ve görüşme yapabilmek için iPhone 5 yada daha sonraki bir sürüm gereksinimi bulunmakta. Ayrıca özel fitness yazılımı ve "Glance" gibi eşsiz bildiri sistemi gibi özelliklere de sahip durumda.

Apple Watch'ın şu anki modelleri sadece internet üzerinden sipariş edilebilmekteydiler ancak Çarşamba günü itibariyle Apple mağazalarında "ayırtma ve alma" hizmeti ile satın alınabilir oldular.

Apple bu ayın başlarında, yeni akıllı saat işletim sistemini tanıttı ve yeni WatchOS'da cihazla otomatik olarak bulunan uygulamalarda yapılan iyileştirmelerin yanı sıra daha fazla kişiselleştirme ayarı bulunuyor. Bu uygulamalar, direkt olarak Watch üzerinde çalışıyorlar ve bu da performansı arttırarak, bir iPhone ile eşleşme yapılmadığı zamanlarda daha iyi çalışmalarını sağlıyor. Güncellemenin güz içerisinde yayımlanması bekleniyor.

9to5Mac'in söylediğine göre, yeni nesil Apple Watch'lar, üst kısımlarına bir video kamera eklenmiş bir şekilde sunulabilirler ve Apple'ın video konuşma hizmeti FaceTime'ı arama yapmak ve almak için kullanabilirler.

Bu arada, "tether-less" olarak adlandırılan bir girişim çerçevesinde, Apple'ın ikinci nesil giyilebilirlerinin yeni bir kablosuz yonga seti (chipset) sahibi olmaları ve iPhone yardımı olmadan temel iletişim görevlerini daha iyi bir şekilde gerçekleştirmesi planı da bulunmakta.

Bu akıllı saatin çoğu özelliği pilin üzerinde büyük bir yük oluşturacak gibi gözüküyor ancak 9to5Mac'in söylediğine göre, yaklaşık olarak bir günlük pil ömrünün bir sonraki nesle taşınacağı söylenmekte.

Yeni saat ile beraber Apple'ın 1000 dolar ve 10000 dolar fiyat aralığına daha fazla ürün yerleştirme ihtimali de bulunmakta. 9to5Mac'e göre bu potansiyel modeller titanyum, tungsten ve paladyum gibi malzemeler içerebilirler.

Okuyucu Yorumları