Apple, Windows kullanıcılarına ne tanıtacak?

Apple'ın 9 Eylül'deki tanıtımında Windows kullanıcılarına da bir şeyler düşecek mi?

9 Eylül'de neler tanıtılacak?

Apple, 9 Eylül'deki yeni ürün tanıtımları için davetiyelerini tanıttı. Teknoloji basını, etkinlikte nelerin tanıtılacağı konusunda ipuçları için davetiyenin kullandığı renklerden ve kelimelerden anlam çıkarmaya çalışıyor. Bu sırada Siri, etkinlikten haberdar olsa da, ipucu vermemekte kararlı.

9 Eylül Çarşamba günü iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'la tanışacağımızı artık biliyoruz diyebiliriz. iOS 9'un final sürümü de yeni iPhone'larla birlikte yayınlanacak. Yeni bir Apple TV'nin de duyurulacağı, Ekim ayında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Bunların yanında başka donanımlar veya Apple yazılımlarına ait güncellemeler de görebiliriz.

Neden Windows 10 kullanıcılarına yayınlanıyor?

Neden Windows 10 kullanıcılarına yayınlanıyor?

Apple'ın etkinliği Windows 10 kullanıcıları için de canlı olarak yayınlayacak olması, şaşırtıcı bir durum. Firma elbette Windows'un geniş kullanıcı kitlesini yok saymak istemeyecektir, ancak firma Windows kullanıcılarına özel yenilikler de tanıtmayı planlıyor olabilir.

Windows kullanıcılarına yönelik yenilikler, iWorks uygulamaları Pages, Numbers ve Keynote'un Windows masaüstüne taşınması olabilir. Bu uygulamalara iCloud.com'dan ücretsiz olarak ulaşılabildiği doğru, ancak uygulamaları Windows için doğal, tarayıcıda değil, normal çalışan bir uygulama haline getirmenin zamanı gelmiş olabilir. Microsoft'un Office paketi çok güçlü de olsa, işlevleri çoğu kullanıcı için gereksiz. Apple ise uygulamalarını Windows'a getirerek Office ile rekabet etmeyi planlıyor olabilir.

Bir başka olasılık, Apple'ın Photos uygulamasının Windows'a taşınması. iPhone'un kamerası, cihazı satın alanların en çok önem verdiği özellikler arasında. Bu uygulamanın Windows'a taşınması sayesinde fotoğraflar, masaüstünde kolayca düzenlenebilir hale getirilebilir.

Okuyucu Yorumları