Apple'a çok kötü Watch haberi!

Yapılan araşıtrmalar, Apple'ın büyük bir hayal kırıklığının eşiğinde olduğunu söylüyor!

Apple için kötü haber!

Apple'ın adını başarılarıyla birlikte duymaya çok alışığız. Ancak ABD merkezli bir araştırma firmasının Apple Watch için açıkladığı rakamlar, bazı şeylerin değiştiğini gösteriyor olabilir.

ABD'deki çevrimiçi satışlara ait 2,5 milyon faturayı kaynak alan araştırma firması Slice Intelligence, Twitter'da paylaştığı bir grafikte Apple Watch satışlarının günde 5.000'in altına düştüğünü söyledi. Saatin çıktığı haftalarda yaptığı günlük 30.000 - 35.000 satışın çok gerisinde kaldığı anlaşılıyor. Bu durum, Mayıs ayında ReCode konferansında konuşan Apple'ın işlemler bölümü kıdemli başkan yardımcısı Jeff Williams'ın sözlerine de yansımıştı. Williams, Apple Watch'un "çok sattığını, ancak yeteri kadar satmadığını" söylemişti. O zamanki satışları şimdikilerle karşılaştıran Slice Intelligence'ın grafiği, saatin geçtiğimiz ay 7 kat daha fazla sattığını gösteriyor.

Apple'a çok kötü Watch haberi!

Apple, Watch'un satış rakamlarını dışarıya duyurmamış olsa da rakamlar, Wall Street analiz firması Pacific Crest'in geçen hafta açıkladığı verilerle uyuşuyor. Buna ek olarak Slice Intelligence, verilerinin ABD Ticaret Bakanlığı ve Amazon verileriyle de yüzde 97'nin üzerinde eşleştiğini ileri sürüyor. Dolayısıyla Intelligence'ın rakamlarının gerçeklik payı yüksek olabilir.

Okuyucu Yorumları