Apple'a, eski kullanıcılarından dava!

Eski iPhone'unu verip yeni bir iPhone 7 almak isteyen Apple kullanıcıları, beklediklerini bulamamış gibi görünüyor!

Apple'a, eski kullanıcılarından dava!

Geçtiğimiz yıl Apple'ın iPhone Güncelleme Programı'na katılanlar muhtemelen yeni iPhone 7 ya da 7 Plus'lar için ellerindeki iPhone 6S ya da 6S Plus'ları vermenin hazırlığını yapıyorlardı. Fakat 9 Eylül'de, yeni cihazların ön sipariş günü geldiğinde bu kullanıcılar söz konusu programın sunduğu olanaktan yararlanamadıklarını rapor ediyor.

Recode'da yer alan habere göre bazı kullanıcılar bu durum karşısında yaşadıkları hayal kırıklığı nedeniyle Apple'a dava açma hazırlığında ya da davayı çoktan açtılar bile. Açılan davalarda yer alan ifadelere göre firma söz konusu programa dahil olmayan kullanıcılar için yeni cihazlarına dair sınırsız bir stok sunarken, bu programa kayıtlı olanlara "daha sonra yeniden deneyin" gibi bir uyarı mesajı veriyor.

Bu durumun temel nedeni ise bu programın kullanıcılarını, fiziksel mağazadan satın almaya zorlaması. Mağazalardaki sistem biraz farklı işliyor. O esnada mağazadaki stokta o cihaz tükenmişse kullanıcılara belirli bir tarih için rezervasyon verilmesi yerine daha sonra gelip tekrar kontrol etmeleri isteniyor.

Okuyucu Yorumları