Yeni MacBook Pro: Özellikleri, Fiyatı ve Fazlası...

Apple, geleneksel fonksiyon tuşlarının yerine bir Touch Bar koyan yeni MacBook Pro'sunu ve fazlasını tanıttı!

Yeni MacBook Pro ve fazlası tanıtıldı!

Apple, klavyesinin üzerinde "Touch Bar" adlı yeni, kişiselleştirilebilir bir bantla gelen yeni MacBook Pro'yu tanıttı.

Touch Bar, kontrolün tamamen kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor. Örneğin Touch Bar Safari'de Sekmeler'i ve Favoriler'i gösterebiliyor, Mesajlar'da emoji'lere kolay erişim imkanı sunabiliyor, Fotoğraflar'da resimleri düzenlemenin veya videolarda gezinmenin kolay bir yolunu gösterebiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.

Apple'ın "şimdiye kadarki en hafif ve en ince MacBook Pro" dediği yeni laptop, yalnızca 14,9 mm kalınlığında ve 1,35 kg ağırlığında. Karşılaştırma yaparsak yeni model, bir önceki nesle göre yüzde 17 daha ince ve yaklaşık 0,25 kg daha hafif. 15,5 mm kalınlığındaki yeni 15 inç MacBook Pro ise, geçmişe oranla yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacim kaplıyor.

Touch ID'nin rahatlığı ve güvenliği, yeni cihazda güç düğmesine entegre edilmiş. Bu sayede parmak izinizi MacBook Pro'nuzda Touch ID'ye kaydettiğinizde, tek bir dokunuşla Mac'inizin kilidini hızlı bir şekilde açabiliyor, kullanıcı hesapları arasında geçiş yapabiliyor ve Apple Pay ile internetten alışveriş yapabiliyorsunuz.

Yeni MacBook Pro: Özellikleri, Fiyatı ve Fazlası...

eDRAM özelliğine sahip altıncı nesil çift çekirdekli Core i5, eDRAM özelliğine sahip çift çekirdekli Core i7 ve dört çekirdekli Core i7 Intel işlemciler, bir yandan enerji tasarrufu yaparken diğer yandan profesyonel seviyede işlemci performansı sunuyor. Yeni 15 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla 2,3 kata kadar daha yüksek performans sunan güçlü harici grafik teknolojisi Radeon Pro'ya; 13 inç MacBook Pro ise önceki nesle oranla iki kata kadar daha hızlı Intel Iris Graphics'e sahip. Tüm modeller, 3 GBps'nin üzerinde sıralı okuma hızları sunan SSD'lere ve veri aktarımını, şarj özelliğini ve iki kat daha fazla bant genişliğini tek bir bağlantı noktasında birleştiren Thunderbolt 3 teknolojisine sahip.

Fiyatlar ve Çıkış Tarihi

• 3.1 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.0 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip 13 inç MacBook Pro'nun başlangıç fiyatı 5999 TL ve bugün satışa sunuluyor.

• 3.3 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.9 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 13 inç MacBook Pro'nun başlangıç fiyatı 7199 TL ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak.

• 3.5 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.6 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciye, 16 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, çığır açıcı Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 15 inç MacBook Pro'nun başlangıç fiyatı 9499 TL ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak.

Apple TV, iPhone ve iPad İçin Yeni TV Uygulaması

Apple TV, iPhone ve iPad İçin Yeni TV Uygulaması

Yeni "TV" uygulaması televizyon programlarına ve uygulamalara tek yerden erişim sağlamanın yanı sıra izlenilecek yeni içerikleri keşfetmek için bir alan sunuyor. Apple ayrıca, Apple TV için yeni Siri özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde izleyiciler tüm uygulamalarında canlı haberleri ve spor etkinliklerini doğrudan izleyebilecek. Tüm Apple aygıtlarında televizyon programlarını ve filmleri izlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. TV'yi başka bir yerde seyretmek için artık hiçbir sebep kalmadı.

"Çoğumuz televizyon izlemek için Apple TV, iPhone ve iPad'deki uygulamaları kullanıyoruz," diyen Apple'ın İnternet Yazılımı ve Hizmetleri'nden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, şöyle devam etti: "TV uygulaması size sonra ne izleyeceğinizi gösteriyor ve farklı uygulamalardaki televizyon programlarını ve filmleri tek yerde keşfetmenizi sağlıyor."

TV Uygulamasının Önemli Özellikleri

• Şimdi İzle: Şimdi İzle, izleyicilerin iTunes ve uygulamalardaki program ve film koleksiyonlarını gördükleri yer. İzleyiciler, izleyeceklerini seçmek için Şimdi İzle'den, Sıradaki ve Önerilen bölümlerine gidebiliyor.

• Sıradaki: Bu özellik, iTunes'dan kiralanan ve satın alınanlar da dahil olmak üzere, o anda izlenen programların ve filmlerin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

• Önerilen: İzleyiciler, Apple küratörleri tarafından özenle seçilmiş koleksiyonlar ve çocuk, bilimkurgu ve komedi gibi özel kategoriler ve türler dahil özel olarak hazırlanmış ve en çok izlenen harika programları ve filmleri keşfedebiliyor.

• Arşiv: İzleyiciler iTunes'da kiraladıkları veya satın aldıkları tüm iTunes film ve televizyon programı koleksiyonlarına erişebiliyor.

TV uygulaması Apple TV, iPhone ve iPad'de kullanılabilecek ve her zaman eşzamanlı olacak. Böylece, herhangi bir Apple aygıtında izlemeye başlayıp diğer bir Apple aygıtında kaldığınız yerden kolayca devam edebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları