Apple'dan AirPower İçin İptal Kararı!

Apple'ın iPhone X ile birlikte, yaklaşık 18 ay önce tanıttığı ve üzerinde bolca dedikodu yapılan cihaz, daha piyasa çıkamadan iptal edildi!

...Ve iptal edildi!

Apple'ın 564 gün önce, iPhone X ve iPhone 8 tanıtımında bir de sürprizi vardı: AirPower adı verilen, aynı anda 3 farklı Apple cihazı (iPhone, AirPods ve Apple Watch) şarj edebilecek, Qi standardını kullanan bir kablosuz şarj cihazı. Cihaz tanıtılmasına tanıtıldı ama, bir türlü piyasaya çıkamadı. Gelen erteleme haberlerine rağmen, Apple hayranları beklemekten hiç vazgeçmedi.

Ama şimdi, bu bekleyişin boşa gittiğini resmi olarak açıklayabiliriz. Apple, yaptığı resmi açıklama ile, AirPower projesinin iptal edildiğini ve cihazın piyasaya çıkmayacağını duyurdu.

Apple'ın basına gönderdiği açıklamada, AirPower'ın bir türlü beklenen kaliteyi yakalayamadığından bahsedildi ve şöyle dendi: "Her zaman kullanıcılarımıza en iyiyi sunmayı amaçlıyoruz ve AirPower konusunda gerekli kaliteyi yakalayamadık. Bu yüzden, proje ve cihaz iptal edilmiş durumda."

Bir süredir ortalıkta dolaşan söylentiler, özellikle ısınma sorunu üzerinde yoğunlaşıyordu. Apple'ın hangi sorunu çözemediği konusu henüz bir sır olarak kalsa da, gerçek olan şu: AirPower daha doğmadan öldü!

Okuyucu Yorumları