Apple’dan büyük sürpriz: Chromebook’lara rakip bir MacBook serisi geliyor

Apple, düşük fiyatlı olması beklenen yeni bir MacBook serisi üzerinde çalışıyor olabilir. Bu yeni MacBook serisinin hedefinde ise, tabii ki ucuz Chromebook’lar olacak.

Apple’dan büyük sürpriz: Chromebook’lara rakip bir MacBook serisi geliyor

2024 yılında, Chromebook'larla rekabet edebilecek kadar düşük maliyetli bir Apple MacBook serisi ile karşılaşabiliriz. DigiTimes'ın sektör kaynaklarını temel aldığı bir rapora göre Apple, eğitim sektörüne odaklanan yeni bir MacBook serisi üzerinde çalışıyor ve bu seri 2024'ün ikinci yarısı gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebilir.

Apple'ın mevcut MacBook Air ve MacBook Pro cihazlarından farklı, yeni bir ürün serisi sunması bekleniyor. İddia edilen MacBook serisinin mekanik bileşenlerin maliyetlerini düşürmesi ve dış metal kasası için "farklı malzemeler" kullanması söz konusu olabilir.

Yayının bildirdiğine göre 2019'da 13,9 milyondan fazla Chromebook sevkiyatı gerçekleşti ve sırasıyla 2020'de 30,4 milyona ve 2021'de 33,5 milyona yükseldi. Chromebook, Google tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemi olan ChromeOS tarafından desteklenen bilgisayarları ifade etmek için kullanılan bir isim.

İlk Chromebook'lar 2011 yılında Samsung ve Acer gibi firmalardan geldi. Bunlar, 3G özellikleri, Intel Atom işlemcisi, daha hızlı önyükleme süreleri ve 7 saate kadar pil ömrüyle donatılmış, 500 doların altındaki cihazlardı. 2023 yılında ise Chromebook ekosistemi artık kullanıcılara çeşitli seçenekler sunuyor.

Örneğin Acer Chromebook Flip CX5 ile kullanıcılar Intel Core i7 işlemciyi, 16 GB'a kadar RAM ve 512 GB SSD'yi seçebiliyor. Bu arada, daha ucuz bir seçenek arayanlar için Lenovo Chromebook Duet 3 gibi diğer seçenekler ilgi çekici olabiliyor. Kullanıcılar, 269 dolarlık fiyat etiketi karşılığında 4 GB RAM ve 128 GB eMMC depolama alanıyla birlikte Snapdragon 7c Gen 2 işlemciye sahip olabiliyor.

Apple, ürün ve hizmetlerinde düzenli olarak Okula Dönüş eğitim indirimleri uyguladığından, yıllar geçtikçe Apple'ın gözü eğitim sektörü üzerinde yoğunlaştı. Öğrenciler ve öğretmenler Mac bilgisayarları, iPad'leri, Apple Pencil'ı, Magic Keyboard'u ve daha pek çok ürünü ve hizmeti daha ucuz fiyatlarla satın alabiliyor.