Apple'dan Samsung'a karşı bir zafer daha!

Apple, Samsung'un cihazlarında değişikliğe gitmesine neden olabilecek önemli bir davayı kazandı.

Apple'ın yeni Samsung zaferi!

ABD Temyiz mahkemesi, Samsung'un cihazlarında patentli Apple özelliklerini kullandığına dair süren patent ihlali davasını karara bağladı. Uzun süredir devam eden hukuk mücadelesini Cupertino merkezli teknoloji devi Apple kazanırken, kararın Samsung'un cihazlarında değişiklik yapmasına neden olabileceği ifade edildi.

Jüri, 2014 Mayıs ayında Samsung'un hızlı bağlantılar, kaydırarak kilit açma ve otomatik kelime düzeltme olmak üzere üç adet patenti ihlal ettiğini tespit etmişti. Apple, patentlerini kullanan Samsung'un ürünlerinin yasaklanmasını isterken, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lucy Koh, zararı gidermek için maddi tazminatın yeterli olduğunu söyledi.

Samsung, yıllardır mobil sektörün gelişimi adına devrim niteliğinde yenilikler için büyük yatırımlar yaptıklarını ve tüketicilere geniş yelpazede ürün sunmaya devam edeceklerini ifade ederek konunun takipçisi olacağını açıkladı. Apple ise Samsung'un bilinçli olarak kendi düşüncelerini çaldığını ve aynı zamanda ürünlerini kopyaladığını, mahkeme kararının da bu düşünceyi pekiştirdiğini söylüyor.

Mahkeme, Samsung ürünlerinin Apple'ın patentli özelliklerini içermesi nedeniyle Apple'ın satışlarının düşürdüğünü, müşterilerin Samsung telefonlara yöneldiğini bildirdi. Perşembe günkü yargı kararı Samsung'un akıllı telefon ve tabletlerindeki bazı özellikleri değiştirmek zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları