Apple'dan uygulama geliştiriciler için yeni sürpriz

Apple, uygulama geliştiriciler için hazırladığı yeni bir karşılaştırma aracını hizmete sunduğunu açıkladı.

Apple'dan uygulama geliştiriciler için yeni sürpriz

Apple, AppStore için uygulama geliştiren geliştiricilere, kendi uygulamalarının ölçümlerini benzer uygulamalarla karşılaştırmalarına olanak tanıyan yeni bir araç yayınladı. Geliştiricilerin uygulamalarını iOS ve macOS dahil olmak üzere tüm Apple platformlarında yönetmelerine yönelik bir platform olan App Store Connect'e, kıyaslamalar için yeni bir pano eklendi.

Bu özellik, bir geliştirici hesabına sahip olmanın bir parçası olarak sunuluyor, ancak özel kıyaslama araçları kadar etkili olmaması sebebiyle henüz bu uygulamaların yerini alacak kadar yeterli olmayabilir.

Apple Developer web sitesinde yayınlanan bir güncellemede, “Benzer uygulamalar grubu kıyaslamaları, müşteri yolculuğu boyunca güçlü yeni içgörüler sağlar, böylece uygulamanız için neyin işe yaradığını daha iyi anlayabilir ve iyileştirme fırsatları bulabilirsiniz” deniliyor.

Apple, en ilgili rekabetleri ortaya çıkarmak için kategorileri, iş modellerini ve indirme hacmini dikkate aldığını söylüyor. Ayrıca, rakip uygulamaların performansının gizli kalması için “sektör lideri farklı gizlilik teknikleri” kullanarak belirli bir düzeyde gizliliği koruma sözü de veriyor.

Geliştiriciler, daha geniş App Store Connect ortamının bir parçasını oluşturduğu için dönüşüm oranları, gelirler, hata oranları ve kullanıcı devamlılığı gibi özellikleri iyileştirmek için yeni ölçütleri kullanabilir.

Bir ürün sayfasının farklı öğelerini test etmek, beta sürümler hakkında geri bildirim toplamak ve uygulama içi etkinlikler sunmak dahil olmak üzere, geliştirici platformunun birçok başka kullanım yöntemi de bulunuyor.

iPhone üreticisi, geliştiricilere yararlı ürünleri yavaş bir şekilde de olsa sunmaya hevesli görünse de, her şeyin yolunda gittiğini söyleyemeyiz. Şirket, bazı tüketicilerin verilerinin istememelerine rağmen paylaşıldığı tartışmalı uygulama takibi sebebiyle yıllar içerisinde pek çok kez medyada gündeme geldi.